Musorujsag
Élő Eredmények

Rummenigge: Kitépték a lelkét a Barcelonának

Rummenigge: Kitépték a lelkét a Barcelonának

m4sport.hu/Mundo Deportivo | Romao André
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München korábbi főigazgatója a német Bildnek adott hosszabb interjút, amelyben beszélt a bajorok lengyel gólzsákjáról, Robert Lewandowskiról, a Messi nélküli Barcáról, a Manchester Unitedhez visszatérő Ronaldóról és arról a felvetett ötletről, hogy kétévente rendezzenek világbajnokságot.

Robert Lewandowski

“Ő egy gép, aki gyártja a gólokat. Korábban kokettált a Real Madriddal, de folyamatosan mondtuk neki, hogy a Bajnokok Ligáját a Bayern Münchennel is megnyerheti. Lewandowski személyében a világ legjobb befejezőcsatár a tiéd. Haaland a második legjobb. Azt gondolom, hogy a Bayernt leginkább az foglalkoztatja, hogy Robert tovább maradjon, mint a 2023-ig tartó szerződése. Haaland egy jó befektetés lenne, vele kapcsolatban azt érzem, hogy a Liverpoolba sem megy. A Real Madridot már nem zárnám ki. Talán nyáron kicsit jobban kinyitják a pénztárcájukat és akkor megszerzik Haalandot és Kylian Mbappét is.”

A mostani Barcelona

“Ha ránézünk a Barcelona csapatára és a teljesítményére… Messi nélkül gyakorlatilag olyan, mintha kitépték volna a lelkét. Nehéz időket élnek. A mérkőzésen jobban játszottunk, megérdemeltük a győzelmet. Még túl korai lenne arról beszélni, hogy kik esélyesek a BL-győzelemre. Erre a csoportmeccsek után érdemes visszatérni.”

CR7

“Egy fenomén. 36 éves és már 20 éve a legmagasabb szinten játszik. A felsőteste olyan, mintha Adonisz lenne maga. Emlékszem egy jelenetre, amikor Torinóban találkoztam vele: váratlanul megállt egy ajtó mögött a karjaival a magasban. Kérdeztem tőle, ‘mit csinálsz?’, mire ő ‘gyakorlom a következő gólörömömet”…”

Világbajnokság

Nem vagyok híve annak, hogy felhígítsák a nagy eseményeket. Amire sürgősen szükségünk van, az a futballnaptár egyszerűsítése. Jelenleg túlzottan telített. Van a Nemzetek Ligája, ami korábban nem, az Európa-bajnokság és a világbajnokság több csapattal. Nagyobb szükség van a minőségre.”

Borítókép: Karl-Heinz Rummenigge (EPA/ALEXANDER HASSENSTEIN)

További tartalmak