Musorujsag
Élő Eredmények

„Nemcsak az FTC-t, az egész magyar futballt féltem” – Kubatov Gábor kéréssel fordult a szurkolókhoz

„Nemcsak az FTC-t, az egész magyar futballt féltem” – Kubatov Gábor kéréssel fordult a szurkolókhoz

m4sport.hu | Szerző: Hercze Kristóf
Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke külön kéréssel fordult a zöld-fehérek szurkolóihoz a labdarúgócsapat csütörtök esti, Bayer Leverkusen elleni Európa-liga-mérkőzése előtt.

 

Az FTC első embere azt szeretné, ha a drukkerek változtatnának az eddig alkalmazott karlendítésen, és a jövőben mindkét kezükkel végrehajtanák a mozdulatot – Kubatov Gábor szerint ezáltal az UEFA számára nem lenne félreérthető a lendítés.

„Sok tanulsággal járt a válogatott meccsünk, ahol néhány tébolyult szurkoló miatt Damoklész kardja a fejünk fölött lebeg, és arra gondoltam, hogy erről most őszintén fogok beszélni. Sok barátom gondolja úgy, hogy az UEFA kettős mércét alkalmaz velünk szemben, maradjunk annyiban, hogy erről nekem nincs véleményem. Lehet, hogy így van, nem elképzelhetetlen, de nekünk semmiféle okot sem szabad szolgáltatnunk erre, ez biztos… Mondtam a szurkolóinknak, hogy a nemzetközi meccseken hiába mondanak magyarul szexuális tartalmú dolgokat, ezeket le szokták fordítani az UEFA-ellenőrnek, aki leírja a jegyzőkönyvbe, és mi meg büntetést kapunk. De ami a legfontosabb, hogy van egy dolog, amit biztosan nem lehet elkövetni, mert habár én tudom, hogy honnan ered, de félre fogják érteni.”

Az elnök a Facebook-oldalára felrakott videóban hozzátette, hogy a Ferencvárost és a magyar futballt is félti.

„Ez a szívtől az égnek való karlendítés. Beszéltem azzal a Tóni nevű sráccal, aki ezt a karlendítést kitalálta, és semmi kirekesztő gondolata nem volt az egésszel, és csodálkoztunk rajta, amikor minket ezügyben megbüntettek. Próbálkoztunk vele, hogy elmegyünk az UEFA-hoz és megpróbáljuk elmagyarázni, hogy ők ezt félreértik, ez nem náci vagy kirekesztő karlendítés. Ám azt hiszem, hogy ez nekünk nagyon nehéz munka lenne, ezért arra szeretném kérni a szurkolóinkat, hogy ezt a mozdulatot két kézzel csinálják, ne egy kézzel, mert azt félreértik. Arra kérném önöket, hogy egyetlen egy ember se csinálja egy kézzel. Higgyék el, nekem ebben semmi személyes sincsen, csak a Ferencvárost és a magyar futballt féltem ezügyben.”

Mint ismert, az UEFA az Európa-bajnokság után három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar labdarúgó-válogatottat, az angolok elleni vb-selejtezőt követően pedig az FA vizsgálatot kezdeményezett a FIFA-nál a magyar szurkolók rasszista viselkedése miatt.

A 18.45-kor kezdődő Bayer Leverkusen0Ferencváros Európa-liga-találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak