Musorujsag
Élő Eredmények
×

Csak a gyors rendőri beavatkozás miatt nem lett tömegbunyó a Leicester-Napoli EL-meccs után

Csak a gyors rendőri beavatkozás miatt nem lett tömegbunyó a Leicester-Napoli EL-meccs után

m4sport.hu
Az utolsó percekben mentett pontot az olasz együttes, amit szurkolói mutogatással, dobálással ünnepeltek. Ezt azonban az angolok nem igazán tolerálták.

A Napoli 2-2-es döntetlent ért el az angol Leicester otthonában a labdarúgó Európa-liga csoportkörének első fordulójában. A hazaiak már 2-0-ra is vezettek, de az olasz együttesnek a 87. percben sikerült kiharcolnia a döntetlent. Már a felvezetés sem volt sima, hiszen a két csapat szurkolói a találkozó előtt is összeverekedtek.

A The Sun beszámolója szerint a meccs lefújásakor az olasz szurkolók aztán elkezdték hergelni az angolokat, különböző tárgyakat kezdtek közéjük dobálni, akik ezt nem hagyták annyiban és a két szurkolótábor közt kifeszített ponyván keresztül próbáltak elégtételt venni az őket ért sérelmekért.

A rendőrök még időben érkeztek. EPA/PETER POWELL

Néhány olasz levette az övét, amelyet fegyverként akartak használni, de mire komolyabb gond lett volna, mintegy 100 rendőr jelent meg a helyszínen, akik körbevették a mintegy 250 olasz szurkolót és addig nem engedték ki őket, amíg a hazai szimpatizánsok el nem mentek.

Az esetnek minden bizonnyal lesznek következményei, hiszen a rendőrségi vizsgálaton túl, valószínűleg az UEFA illetékesei is vizsgálni fogják az ügyet.

Borítókép: EPA/PETER POWELL .

További tartalmak