Musorujsag
Élő Eredmények
×

Guardiola csörtéje a City szurkolói klubjának főtitkárával

Guardiola csörtéje a City szurkolói klubjának főtitkárával

m4sport.hu/Sky Sports | Romao André
Hét közben a Manchester City változatos mérkőzésen szép és magabiztos, 6-3-as győzelmet aratott a Bajnokok Ligájában a német RB Leipzig felett, amelyben három magyar (Gulácsi, Orbán, Szoboszlai) is szerepelt. Az összecsapás után Pep Guardiola, a győztesek menedzsere arra kérte a csapat szurkolóit, hogy a soron következő, Southampton elleni bajnokira próbáljanak minél többen kilátogatni. A City szurkolói klubjának főtitkára valamilyen okból kifolyólag nehezményezte az edző kérését.

A Manchester City szerda esti 6-3-as győzelmét a Leipzig felett 38,062 fizető néző láthatta az 55 ezres befogadóképességgel bíró Etihad Stadionban. A mérkőzés után Pep Guardiola reményét fejezte ki, hogy a hétvégi (szombati), Southampton elleni Premier League-mérkőzésen többen fogják támogatni a csapatot.

Kevin Parkert, a City szurkolói klubjának főtitkárát felbosszantották az edző szavai, akinek véleménye szerint “inkább az edzői teendőivel kellene foglalkoznia”, mivel “elképzelése nincs arról, milyen nehézségekkel kell megküzdenie a szurkolóknak”. Parker arra is rámutatott, hogy a csapat hazai PL-mérkőzésein a Norwich ellen 51,437-en, az Arsenal-meccsen pedig 52,276-an voltak az Etihadban, vagyis közel telt házas bajnokik voltak.

Pep Guardiola nem hagyta szó nélkül a főtitkár – számára értelmezhetetlen – felháborodását.

“Mondtam én bármi olyat, hogy csalódott vagyok, amiért a stadion nem volt tele? Ki-ki úgy értelmezi a szavakat, ahogy akarja. Meg vagyok lepve, hogy mi történt ezzel az emberrel (Parker). Nem az első alkalom a pályafutásom során, hogy ezt mondom. Nem fogok elnézést kérni azért, amit mondtam. Én csupán azt merészeltem mondani, hogy szükségünk van a támogatásukra. Nem az a lényeges, hogy pontosan mennyi ember jön el, én csak meghívtam őket, hogy legyenek ott és élvezzék a mérkőzést, mert sokat ér nekünk a támogatásuk” – mondta Guardiola.

“Mindig is azt mondtam, hogy ha eljönnek és csatlakoznak hozzánk, akkor mérhetetlenül boldog leszek, mert tisztában vagyok azzal, hogy olykor nagyon nehéz ezt megoldani. Én jobban szeretek együtt lenni a mieinkkel, mint nélkülük. Ha valamilyen okból kifolyólag nem tudnak eljönni, az is rendben van. Parker úrnak illene kicsit jobban megnéznie a másnapi megszólalásaimat, mert az biztos, hogy ezért én nem fogok bocsánatot kérni” – hangsúlyozta a City spanyol mestere.

A kérdésre, hogy eljön-e az ideje annak, hogy megfelelő szurkolói bázisa épüljön ki a klubnak, karakán választ adott az 50 éves edző.

“Hatalmas hiba így gondolkodni. Azok vagyunk, amik vagyunk és büszkék arra, akik vagyunk. Ismerem a történetet. Megtanultam a klub történelmét ami azt jelenti, hogy tudom, mivel jár utazni és követni a csapatot. Nem akarok olyan lenni, mint a (Manchester) United, a Liverpool, a Barcelona, a Bayern München, a (Real) Madrid, vagy mint az összes többi nagy klub. Mi azok vagyunk, akik vagyunk, ezt én így szeretem. Az, hogy félreértenek és olyan szavakat adnak a számba, amiket nem is mondtam, nyilván nem tetszik. Az biztos, hogy a szurkolóinkkal sosem lesz gondom. Amennyiben valami problémám lesz, inkább félreállok, hisz én is közülük való vagyok” – reagált Guardiola.

“Az első naptól kezdve a legjobbamat próbáltam nyújtani. Szeretek úgy játszani a stadionban, hogy tele van szurkolókkal. A Lipcse elleni egy kemény meccs volt. Kimerültem a meccs után és a csapaton is ezt láttam az öltözőben, hogy mennyire nehéz volt nekik. Akkor, ott az merült fel bennem, hogy három nap múlva jön a Southampton, és csatlakoznia kellene a szurkolóknak, hogy együtt oldjuk meg a feladatot, együtt verjük meg Ralph (Hasenhuttl) csapatát, mert tudom, hogy mennyire nehéz feladat lesz. Ennyi volt az üzenetem. Viszont, ha ez a fickó félre akarja érteni a megjegyzéseimet, az probléma. Azért is vagyok itt, hogy megvédjem a szavaimat. Amikor hibázom, akkor is így állok itt, hogy sajnálatomat fejezzem ki, de ez nem az az eset, amikor ezt kellene tennem” -zárta szavait a manchesteri kékek edzője.

Borítókép: Pep Guardiola (Fotó: EPA/Andrew Yates)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek