Musorujsag
Élő Eredmények
×

Herrera: Mbappé elmondta nekem, hogy marad

Herrera: Mbappé elmondta nekem, hogy marad

m4sport.hu/Marca | Romao André
Ander Herrera az szezon eddigi legkellemesebb meglepetése a Paris Saint-Germain csapatában. A spanyol középpályás eddig hét mérkőzésen lépett pályára, négy gólt szerzett és két alkalommal szolgálta ki társait. Ezidáig leginkább peremembere volt a párizsi csapatnak - nem kizárt, hogy a jövőben is kevesebb szerepet kap - mindenesetre remekül használta ki, hogy többen is sérültek, így az edző, Maurício Pochettino megadta neki a lehetőséget. Élt vele.

Ander Herrerát a Cadena Ser, ‘El Larguero’ című műsorában szólaltatták meg a kitűnő szezonkezdetet látva. A 32 éves középpályásnak több kérdést tettek fel, beleértve az elkerülhetetleneket, hogy Mbappé végül mégsem ment el a Real Madridhoz illetve, hogy érkezett Lionel Messi és Sergio Ramos. Nyilván amellett sem lehetett elmenni szó nélkül, hogy ő jelenleg a csapat legeredményesebb játékosa, miközben alakulóban minden idők egyik legerősebb támadó hármasa (Messi-Neymar-Mbappé), amely az FC Bruges elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen (1-1) állt össze először.

“Mondtam is nekik, hogy ne aludjanak, persze hosszú még az idény. Hogy én legyek a házi gólkirály, az régen rossz a csapatnak” – mondta nevetve Herrera.

Persze azonnal hozzátette, hogy az argentin érkezésével ők hárman hatalmas hasznára válhatnak a csapatnak, nem csak a pályán, de azon kívül is.

“Látszik, hogy nagyon keresik egymás társaságát és élvezik is. Mi is, akik a közelükben vagyunk, nagyon élvezzük a játékukat, még akkor is, ha nem mindig passzolnak nekünk. Most esett meg először, hogy együtt léptek pályára. A döntetlen ellenére nagyon bizakodóak vagyunk. Messi, Neymar és Mbappé és láthatóan nagyon izgatott már akkor is, amikor az edző felszerelést kell felvenni. A világ első számú játékosa pedig egész egyszerűen mindenkit inspirál” – tette hozzá, majd Messire külön ki is tért.

“A labdarúgásban vannak vezetőtípusú játékosok. Vannak, akik kapitányi szavakkal buzdítanak, illetve vannak, akik a személyiségükkel válnak példaképpé. Leo (Messi), az utóbbiakhoz tartozik. Amióta Párizsba érkezett, mindig ő az első, aki a konditerembe vonul. Amikor rójuk a köröket, látszik rajta, hogy egy kicsit sem veszi félvállról. Ilyen egy vezér, egy igazi példakép. Amikor azt látod, hogy a világ legjobbja így csinálja, akkor nekünk kutya kötelességünk őt követni” – mesélte a 32 éves középpályás, hogy milyen hatással van a csapatra Messi érkezése.

Azt is bevallotta, hogy már az elmúlt szezon végén hallott annak lehetőségéről, hogy Messi tényleg elhagyja a Barcelonát és csatlakozhat a klubhoz, de szinte az utolsó pillanatig kételkedett abban, hogy ez megtörténhet.

“Úgy két-három hónapig szinte mindennapos téma volt a csapat argentinjaival az esetleges érkezése. Engem nagyon meglepett. Mindenkinek, aki követte Messi fejlődését, nehezen tudta elképzelni, hogy valaha másmilyen mezt húz magára. Ugyanezt gondoltuk Sergio Ramosról is” – vallotta a két világsztár érkezéséről Herrera.

A Real Madrid korábbi vezérére is kitért, aki eddig még egyetlen percet sem játszott a PSG-nél sérülése miatt.

“Őrülten várja már, hogy játszhasson. Egy igazi vezető, egy győztes típus. Nagyon szeretnénk már látni a pályán, biztos vagyok abban, ha visszatér, akkor bizonyosan nem fog rosszul elsülni” – mondta honfitársáról, aki 16 év után hagyta el a Real Madridot a párizsiak kedvéért.

Messi és Ramos érkezése némileg meglepte Herrerát, az viszont egy kicsit sem, hogy Kylian Mbappé végül maradt, habár a nyári átigazolási időszak szinte utolsó pillanatáig nyitott kérdés volt, hogy a francia világbajnok marad-e vagy megy a Realba.

“Az volt az érzésem, hogy maradni fog. A klub is végig azt szajkózta nekünk, hogy nem megy el. Két héttel az átigazolási időszak zárása előtt meg is kérdeztem tőle, mi a helyzet, mire ő: ‘Itt vagyok. Én itt vagyok’. Minden, amit az újságokban olvastam, köszönőviszonyban sem volt a valósággal. Az, hogy milyen lesz a mostani szezon, komolyan befolyásolhatja Mbappé jövőjét, esetleges maradását”- mondta még mindig fiatal, 22 éves vb-győztes csapattársáról.

Borítókép: Ander Herrera (EPA/Christophe Petit Tesson)

További tartalmak