Musorujsag
Élő Eredmények

A L'Équipe nyilvánosságra hozta Messi fizetését, a PSG azonnal tagadott

A L'Équipe nyilvánosságra hozta Messi fizetését, a PSG azonnal tagadott

m4sport.hu/Marca | Szerző: Romao André
A francia L'Équipe arról számolt be, hogy amennyiben Messi letölti hároméves szerződését a Paris Saint-Germainnél, akkor összesen nettó 110 millió eurót tehet zsebre. Leonardo, a párizsi klub sportigazgatója szinte azonnal reagált a hírre, amelyet hamisnak és elfogadhatatlannak titulált.

A L’Épuipe mai címlapján Lionel Messi szerepelt és a szám, hogy mennyit keres a Paris Saint-Germainnél három év alatt.

A L’Équipe 2021. szeptember 18-i címlapja.

A argentin klasszis évi 30 millió eurót kap tisztán a PSG-től. Az első évben ennyit is kap, viszont a következő két évben – amennyiben a csapatnál kívánja folytatni – plusz 10 milliós hűségi bónuszt kapna, így jönne ki a 110 millió euró.

Ráadásul ez az összeg nem tartalmazza a kollektív és egyéni célokért járó bónuszokat, amelyeket a szezon végén fizet ki a klub, amennyiben teljesülnek.

Nem mindennapi, ahogyan a a PSG fizet a 34 éves argentinnak, ugyanis az újság információi szerint a klub a 30 millióból egyet, a párizsiak kriptovalutájával, a PSG Fan Tokenel egyenlít ki.

Ez a fizetési mód a francia klubnak szezononként 25 és 30 millió euró közötti nyereséget biztosít, köszönhetően annak az együttműködésnek, amelyet a Crypto.com-mal folytat, amely kezdetben kevesebb pénzért írt alá, de Messi váratlan szerződtetése jelentős növekedést okozott.

A francia sportlap arról is beszámolt, hogy Messi és barátja/csapattársa Neymar ugyanannyit keres, a különbség csupán annyi, hogy a brazilnak idővel nem növekszik a fizetése a 2025-ig tartó szerződése szerint.

A Paris Saint-Germain sportigazgatója, a brazil Leonardo reagált a hírre, amely véleménye szerint „tiszteletlen” és „elfogadhatatlan”.

„Nem tudjuk elfogadni a címlapját egy olyan újságnak, mint amilyen a L’Équipe. Teljes mértékben hamis. Ez a tisztelet teljes hiányát mutatja, nem voltunk elragadtatva tőle. Távol áll a valóságtól, mind az időtartamot, mind a számokat tekintve” – mondta Leonardo.

Borítókép: Lionel Messi (EPA/STEPHANIE LECOCQ)

További tartalmak