Musorujsag
Élő Eredmények

Az Atletico sportigazgatója kiakadt a játékvezetőre Félix kiállítása miatt

Az Atletico sportigazgatója kiakadt a játékvezetőre Félix kiállítása miatt

m4sport.hu/Marca | Romao André
Az Atlético Madrid hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott az Athletic Bilbaóval. A mérkőzés vélhetően attól lesz emlékezetes, hogy a játékvezető, Gil Manzano egy percen belül két sárga lapot, így egy pirosat is felmutatott a Matracosok portugál légiósának, az egyébként csereként beálló Joao Félixnek. A fővárosi klubnál értetlenül állnak a bíró döntése előtt.

A Marca helyszíni tudósítójának sikerült betekintenie a mérkőzés jegyzőkönyvébe, így láthatta, hogy a játékvezető, Gil Manzano mit írt az esetről, ahogyan azt sem felejtette ki belőle, hogy az Atlético Madrid sportigazgatója, Andrea Berta kvázi megfenyegette.

Az Atlético háza táján viszont pattanásig feszült a hangulat Manzano ténykedése miatt, többen úgy vélik, hogy talán pikkel a Matracosokra.

“Túl sok a sárga. Meg kell érezni az adott pillanatok jelentőségét. Nem hiszem, hogy mindenért sárga jár. Simán meg lehet beszélni tisztelettel is a történéseket. Amúgy ugyanez már velem is megtörtént, és végül nem lett semmilyen befolyással a mérkőzésre. Én Joao mellett állok, nem érdekel ez az eset. Ha ezt a gesztust bárki más csinálja, nem pedig ő, akkor biztos, hogy nem jut a kiállítás sorsára” – mondta az Atleti argentin edzője, Diego Simeone.

Joao Félix a 60. percben lépett pályára Ángel Correa helyére, a 78. percben pedig sárgát kapott könyöklésért. A hazaiak támadója nem értett egyet a döntéssel és az ujját a homlokára helyezve – jól ismert nemzetközi jelzés – tudatta ezt Manzanóval, aki ezért újabb sárgát mutatott fel, majd a pirosat.

Több tudósítás írt arról Spanyolországban és a játékos hazájában, Portugáliában, hogy Félix a “bolond vagy” kifejezést is használta.

A jegyzőkönyvben Félix piros lapjáról a következőt írta a játékvezető: “A 78. percben a 7-es számú játékos, Joao Félix a következő miatt lett büntetve: nemtetszése jeleként a mutatóujját a halántékára helyezte, miután először mutattam neki lapot.”

Hogy szóban is szidalmazta volna, nem jegyezte fel.

Az “Egyéb megfigyelések” rovatba viszont a következőket írta: “A mérkőzés végén Don Andrea Berta sportigazgató először a negyedik játékvezetőhöz ment, akinek ezt mondta: ‘ez a játékvezető nagyon rossz. Ide az életbe nem jön többet’. Aztán a pályára is bejött, nekem pedig ezt mondta: ‘Te itt soha többé. Itt, soha többé’.

A csapat veterán védője, Stefan Savic sem ment el szó nélkül a 37 éves bíró teljesítménye, stílusa mellett:

“Gil Manzanóval egyszerűen nem lehet beszélni. Képtelenség sárgát adni minden egyes szóért, ami elhangzik” – méltatlankodott a montenegrói hátvéd.

Várhatóan a mérkőzésnek lesznek még további utózöngéi.

Borítókép: Gil Manzano felmutatja a piros lapot Joao Félixnek (jobbra). (EPA/Rodrigo Jimenez)

További tartalmak