Musorujsag
Élő Eredmények

Roy Keane: Mérges vagyok a Tottenhamre, nagyon gyengén játszott

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
Hibátlan rajtot követően alaposan megtorpant az angol labdarúgó-bajnokságban a Tottenham, amely a Crystal Palace és a Chelsea ellen is 3–0-s vereséget szenvedett. A BL-címvédő elleni rangadó után nem fogta vissza magát Roy Keane, keményen bírálta Nuno Espirito Santo együttesét.

Az ír válogatott és a Manchester United egykori legendája a Sky Sportsnak fakadt ki: „Nem hittem a szememnek, nagyon gyengén játszott a Tottenham. Lehet mindenkinek rossz napja, de a második és a harmadik gól előtt úgy tűnt, minta teljesen elvesztették volna az akaratukat. Mérges vagyok a csapatra.”

Keane a Tottenham-futballisták mentalitását is keményen bírálta: „A különbség a győzni akarásban jött ki igazán, erre jó példa a második gól. A Chelsea visszaszerezte a labdát, a Spurs játékosai pedig az alapvető dolgokat sem csinálták meg, az ellenfél játékosaitól messze ácsorogtak.”

Az írek korábbi klasszisa Harry Kane-nel is külön foglalkozott, aki hat éve nem kezdte ilyen rosszul a szezont, az első négy bajnokiján sem tudott betalálni: „Az angol válogatottban több gólt is szerzett, de számomra a testbeszéde volt a legszembetűnőbb. Ő az a játékos, akinek ki kellene húznia a gödörből a csapatot, akkor is, ha épp rossz napja van. Azt hiszem, eljött az idő, hogy elbeszélgessenek vele.

Ha nem teszi a dolgát, le kell cserélni, muszáj némi terhet tenni a játékosra!” – zárta szavait Keane.

Mélységesen egyetértett vele a korábbi skót válogatott labdarúgó, Graeme Souness is, aki fiatalkorában két évig erősítette a londoniakat: „A Spurs egyáltalán nem keltette egy csapat benyomását. Alapvető hibákat vétettek, amelyeket a Chelsea azonnal kihasznált. Ha minimálisan sem teszi magát oda egy játékos, ezen a szinten azonnal megbüntetik. A második gól előtt mindenkinek automatikusan kellett volna cselekednie, kilépnie a lövő játékosra.”

A két egykori klasszis szavait alátámasztja, hogy a Chelsea két középhátvédje, Thiago Silva és Antonio Rüdiger is szöglet után talált be, ez alapján úgy tűnik, a Tottenham-játékosok koncentrációja finoman szólva sem volt topon a londoni rangadón.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Chelsea idegenben hagyta helyben a Tottenhamet
A Bajnokok Ligája-győztes Chelsea simán, 3-0-ra nyert a Tottenham Hotspur otthonában az angol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának zárómérkőzésén, vasárnap.
Külföldi futball