Musorujsag
Élő Eredmények

Messit máris kikezdték Párizsban: Hervadozó, súlytalan

Messit máris kikezdték Párizsban: Hervadozó, súlytalan

m4sport.hu/Marca | Szerző: Marca
Lionel Messi érkezésével óriási volt a lelkesedés Párizsban, hogy a Paris Saint-Germainé lehet minden idők talán legerősebb támadótriója, Neymarral és Mbappéval kiegészítve. A hármas eddig két mérkőzésen állt össze, a csapat hívei nincsenek elragadtatva a látottaktól. Bűnbaknak máris az argentin sztár kiáltották ki a francia fővárosban.

A Ligue 1 hatodik fordulójában a Paris Saint-Germainnek alaposan meg kellett izzadnia a győzelemért a Lyon ellen (2-1), de így még mindig százszázalékos a bajnokságban.

A győzelem és a hibátlan bajnoki rajt ellenére sem felhőtlen a hangulat a PSG háza táján, a meccshez kapcsolhatóan két eset borzolja a kedélyeket Franciaországban, mindkettőnek Messi áll a középpontjában.

Az egyik, hogy Maurício Pochettino, a csapat vezetőedzője a meccs 76. percében lecserélte Messit, amiért a francia média azonnal nekirontott a szakvezetőnek és a játékosnak egyaránt. Az edző lépését értetlenkedve nézték, hogy teheti, hogy a legjobbját lekapja 1-1-nél, a lecserélt labdarúgót azért kritizálták, amiért nem nyújtott kezet az edzőnek és grimaszolt a döntés miatt. Más kérdés, hogy a végeredmény igazolta Pochettinót.

A másik felháborodást keltő eset a kispadon történt. Amikor Mauro Icardi megszerezte a győzelmet jelentő gólt a 92. percben. Akkor a kispadon ülő összes játékos talpra ugrott és örömujjongásba tört ki, míg Messi…

A Lyon elleni bajnoki előtt a Bajnokok Ligájában mutatkozott be a nagy hármas a belga FC Bruges ellen és tagadhatatlan, hogy Messi, Neymar és Mbappé a két mérkőzésen nem úgy működött, ahogyan azt előzetesen sokan elképzelték.

A francia Infobae úgy fogalmazott, hogy Leo Messi párizsi tartózkodása „lényegesen bonyolultabb az eredetileg elképzeltnél”, de még ennél is tovább ment, nem kímélte az argentin sztárt.

„Messi hervadozik. Egyre leszegettebb fejjel, csak sétálgat a pályán, már nincs súlya a mérkőzéseken.”

Mindezt úgy, hogy első meccsét játszotta a Parc des Princes-ben a PSG mezében. Tagadhatatlan, hogy új csapatában még keresi önmagát a 34 éves argentin, hogy a Barcelonában lényegesen látványosabb teljesítményt nyújtott a hosszú évek alatt, de a francia média sem tűnik türelmesnek egy játékossal szemben, akinek új országot, új bajnokságot, új csapatot kell megszoknia, megismernie azok után, hogy előzőleg egész profi karrierjét egy másik klubnál töltötte.

Persze a franciák leginkább azt kifogásolják, nem érzik rajta, hogy ez a váltás neki tetszik, hogy igazán akar tenni a csapatért. Messi eddigi párizsi teljesítménye és gesztusai nem feltétlenül arról árulkodnak, hogy jól érzi magát a bőrében, miközben örök riválisa, a Manchester Unitedbe visszatérő Cristiano Ronaldo sokad virágzását éli.

Borítókép: Lionel Messi (EPA/IAN LANGSDON)

További tartalmak