Musorujsag
Élő Eredmények

Guardiola kiakadt az angol „nagyokosokra” a kevés cserelehetőség miatt

Guardiola kiakadt az angol „nagyokosokra” a kevés cserelehetőség miatt

m4sport.hu | Hercze Kristóf
Pep Guardiola, a Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere az angliai szabályokat kritizálta – a szakember nincs kibékülve a kevés cserelehetőséggel.

 

A Manchester City kedden 6–1-re legyőzte a harmadosztályú Wycombe Wandererst az angol Ligakupában – a mérkőzésen Pep Guardiola igencsak tartalékos összeállításba küldte a pályára a csapatát, amelyben több, az U23-as együttesben szereplő játékos is kezdett.

A találkozót követő sajtótájékoztatón Guardiola idegesen beszélt az angliai szabályokról.

„Nevetséges, hogy ebben az országban nem lehet ötöt cserélni egy meccsen. A világ minden részén öt cserelehetőség van, kivéve Angliát, ahol ugyanúgy három. Egy nap talán a „nagyfőnökök”, a „nagyokosok” elmagyarázzák nekem, hogy ennek mi az oka. Ezzel a naptárral, elnézést, de ez nevetséges. Ezért van ennyi sérülés.”  

A katalán szakember megjegyzésével kapcsolatban nem árt azért megjegyezni, hogy Guardiola a Manchester City legutóbbi öt tétmérkőzéséből kettőn még a maximális három cserelehetőségét sem használta ki – szeptembr 11-én a Leicester, kedden pedig a Wycombe ellen is csupán két-két játékosát váltotta le.

Borítókép: EPA/Andrew Yates

További tartalmak