Musorujsag
Élő Eredmények

Ronaldo beelőzte Messit – már ő a világ legjobban kereső labdarúgója

Ronaldo beelőzte Messit – már ő a világ legjobban kereső labdarúgója

m4sport.hu | Szepes Viktor
Hiába keres Messinél és Neymarnal is kevesebbet klubjában a portugál szupersztár, mégis többet tesz zsebre náluk összességében. Három PSG-játékos is szerepel az első tízben.

Nemcsak sportolóként, de brandként is remekül eladható Cristiano Ronaldo, a világ egyik legjobb és legnépszerűbb labdarúgója. Az ötszörös aranylabdás klasszis visszatérése a Manchester Unitedhez újabb rekorddöntéseket eredményezett, a hozzá köthető eladott relikviák értéke megelőzte Tom Brady és LeBron James horribilis számait is.

De Cristiano Ronaldo nemcsak a szurkolói boltokat, hanem az internetet is uralja: három közösségi médiás platformján közel félmilliárd követővel büszkélkedhet. A további szponzori szerződéseknek, juttatásoknak köszönhetően pedig megelőzte Lionel Messit, és most már ő a világ legjobban fizetett labdarúgója.

A Forbes listájából kitűnik, hogy nemcsak Messi, de Neymar is magasabb bért (75 millió dollárt) kap a PSG-től, mint a portugál klasszis a Unitedtől (aki „csupán” 70 milliót), ám az eladások, szponzorok és közösségi médiás bevételek a mérleget CR7 felé billentik. Ronaldo számláján – a lap számításai szerint – 125 millió dollár landol ebben a szezonban, ami átszámolva nagyjából 37 milliárd 805 millió forint.

Mögötte nem sokkal marad el a párizsi Messi, Neymar duó, az argentin 110, a brazil 95 millió dollárt tesz zsebre idén. Őket követően viszont óriási a szakadék, hiszen a negyedik helyezett Kylian Mbappé „mindössze” 43 millióval szerénykedik a három szupersztár mögött.

A világ 10 legjobban kereső labdarúgója és éves bevételeik* a Forbes listája szerint:

  1. Cristiano Ronaldo (Manchester United) – 125 millió dollár
  2. Lionel Messi (PSG) – 110 millió dollár
  3. Neymar (PSG) – 95 millió dollár
  4. Kylian Mbappé (PSG) – 43 millió dollár
  5. Mohamed Salah (Liverpool) – 41 millió dollár
  6. Robert Lewandowski (Bayern München) – 35 millió dollár
  7. Andres Iniesta (Vissel Kobe) – 35 millió dollár
  8. Paul Pogba (Manchester United) – 34 millió dollár
  9. Gareth Bale (Real Madrid) – 32 millió dollár
  10. Eden Hazard (Real Madrid) – 29 millió dollár

* Klubtól kapott fizetés, illetve egyéb szponzori- és reklámbevételek

Borítókép: EPA/Peter Powell

További tartalmak

Kapcsolódó hírek