Musorujsag
Élő Eredmények

Tovább nő a feszültség – Koeman kiviharzott a Barcelona sajtótájékoztatójáról

Tovább nő a feszültség – Koeman kiviharzott a Barcelona sajtótájékoztatójáról

m4sport.hu | Hercze Kristóf
Ronald Koeman, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője feszült hangulatú sajtótájékoztatón van túl – a szakember csupán egy közleményt olvasott fel, majd kisétált a teremből.

 

A katalánok csütörtökön a Cádizhoz látogatnak a La Liga következő fordulójában, az összecsapás előtt pedig a Barcelona megtartotta az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját.

Igen ám, de a legutóbbi esemény némileg eltért a szokásostól: Ronald Koeman, a gránátvörös-kékek trénere megtagadta a választ az újságírók kérdéseira, egyre sem reagált, ehelyett csupán egy előre megírt kommünikét olvasott fel a jelenlévőknek.

„A vezetőség támogat engem edzőként az építkezési folyamatban. A klub pénzügyi helyzete függ a csapat eredményeitől, és ez fordítva is igaz. Ezt azt jelenti, hogy nekünk az együttest jelentősebb pénzügyi befektetések nélkül kell újjáépíteni. Ez időbe telik. A fiatal tehetségeink pár év alatt világsztárokká válhatnak. A jó dolog az építkezésben, hogy az ifjú játékosok olyan lehetőségek kaphatnak, mint Xavi vagy Andrés Iniesta a maga idejében. De türelemre van szükség, illetve jó lenne, ha a bajnokságban az élbolyban zárnánk. Kiváló tapasztalat az európai labdarúgás a fiataljainknak, a Bajnokok Ligájában nem számítok csodákra. A folyamat, amiben találtuk magunkat, megérdemli a feltétel nélküli támogatást, szóban és írásban egyaránt. Támogassák ezt a műveletet, amiben vagyunk, tudom, hogy a sajtó is tisztában van ezzel. Nem ez az első alkalom a Barcelona történetében, hogy ez megtörténik, számítunk a segítségre. A csapat és a játékosok nagyon hálásak a támogatásért, amit a legutóbbi bajnokinkon kapott a szurkolóktól. Jöjjenek ki a mérkőzésekre, köszönöm, hogy itt voltak.”

Koeman a közlemény felolvasása után sem reagált a kérdésekre, sőt, szinte egyből kiviharzott a konferenciateremből.

Borítókép: EPA/Alejandro Garcia

További tartalmak