Musorujsag
Élő Eredmények

Ancelotti a Barcáról: Nem tesz boldoggá, ha egy csapatnak nem jönnek össze a dolgok

Ancelotti a Barcáról: Nem tesz boldoggá, ha egy csapatnak nem jönnek össze a dolgok

m4sport.hu/Marca | Szerző: Romao
Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője a szombati, Villarreal elleni La Liga-mérkőzésre készül csapatával. Az összecsapást felvezető sajtótájékoztatón arról is kérdezték a sokat megélt olasz mestert, hogy mit szól az ősi rivális Barcelona helyzetéről.

Visszafogottan kezdte a spanyol bajnokságot a Barcelona. Bár még veretlen, öt mérkőzéséből háromszor döntetlent játszott, és csak a hetedik helyen áll. Emellett a Bajnokok Ligájában sem fenékig tejföl az élet a katalánok számára, hiszen a nyitányon a Bayern München 3-0-ra verte őket a Camp Nouban.

Mindeközben Ancelotti kezei alatt meggyőző teljesítményt nyújt a Real Madrid, amelyben általa több játékos is kivirult. Benzema eddig a legjobb góllövő a La Ligában, Vinícius Junior kirobbanó formában játszik és szintén ontja a találatokat, a védelem közepén a szintén brazil Militao szakemberek véleménye szerint „közlegényből tábornokká” lépett elő Sergio Ramos távozása után.

A bajnokságban hat mérkőzésből ötöt megnyert a Real, csak az eddig nyeretlen Levante tudott pontot rabolni egy gól gazdag bajnokin (3-3). A BL-ben pedig Olaszországban verte a talján bajnok Intert (1-0).

Nagy a kontraszt így, a szezon elején a két nagy rivális között, így érthető, hogy megkérdezték erről a királyiak edzőjét.

„Látom a mérkőzéseket, hisz szeretem a futballt, az viszont bizonyos, hogy nem tesz boldoggá, ha egy csapat rossz periódust él át, legyen az a Barcelona vagy bármely másik csapat” – jelentette ki szimpatikusan a 62 éves szakember.

Benzema lassan évek óta jó formában játszik, Cristiano Ronaldo távzása óta a csapat egyik vezére, így arról is kérdezték, hogy véleménye szerint szerint lehet-e esélye az Aranylabda megnyerésére?

„Azt gondolom, az alapján, amit csinált az elmúlt szezonban, ott kellene lennie azoknak a játékosoknak a listáján, akik megnyerhetik az Aranylabdát. Róla el lehet mondani, hogy minél öregebb, annál jobbá válik” – mondta legeredményesebb támadójáról Ancelotti.

A 33 éves válogatott futballista 23 góllal holtversenyben a második leghatékonyabb támadó volt a La Liga előző idényében, és hatékonyan kezdte az újat is: eddig nyolc gólt szerzett és hét gólpasszt osztott ki csapattársainak, oroszlánrészt vállalva abban, hogy a Real Madrid az éllovas a spanyol bajnokság tabelláján. Benzema a nyolcaddöntőben búcsúzó francia csapat egyik legjobbja volt a nyári Európa-bajnokságon négy találattal.

Borítókép: Carlo Ancelotti (EPA/Juanjo Martin)

További tartalmak