Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Chelsea legyőzésével Guardiola a City történetének legtöbb győzelmével bíró edzője

A Chelsea legyőzésével Guardiola a City történetének legtöbb győzelmével bíró edzője

m4sport.hu/Marca | Romao André
Pep Guardiolának sikerült megtörnie az átkot a Thomas Tuchel vezette Chelsea-vel szemben és negyedik nekifutásra sikerült legyőzni a londoni kékeket. A spanyol menedzser tette történelmi a Manchester Citynél, hisz ezzel a diadallal a legtöbb győzelmet számláló edzője a klubnak.

Negyedikre megugrotta az akadályt. Pep Guardiola és a Mnachester City korábban háromszor mérkőzött a Chelsea-vel a német Thomas Tuchel vezetése alatt, és mindhárom alkalommal kikapott. Ezúttal Gabriel Jesus 53. percben szerzett gólja a vendég manchesteriek győzelmét hozta a Stamford Bridge-en. A három pont megszerzése mérföldkőnek bizonyult Pep Guardiola számára a Citynél.

A rangadót nagy várakozás előzte meg, ehhez képest némi csalódást okozott az összecsapás első szakasza. A két edző már jól ismerte egymást, így tökéletesen tudták, hogy kell kioltani egymás erősségeit, leginkább gyűrték egymást a csapatok. A City szokásához híven többet birtokolta a labdát és igyekezett irányítani a játékot, a Chelsea pedig lezárta a területeket, így a vendégfölény nagyon meddő volt.

Eleget árul el az első játékrészről, hogy egyetlen kaput eltaláló lövés sem volt, ellenben a Guardiola-legénység kilenc szögletet rúghatott, jelezve a fölényt. A legveszélyesebb helyzet is a Cityhez köthető, de Gabriel Jesus lövése elkerülte Mendy kapuját. A hazaiak gyakorlatilag képtelenek voltak támadások kezdeményezésére, a védelem megszervezése lekötötte az energiájukat.

Fordulás után a játék képe gyakorlatilag nem változott, az már inkább, hogy a City-fölény góllá érett, ekkor Jesus már nem hibázott a sokadik vendég szöglet után.

A gól után érhetően Tuchelnek taktikát kellett változtatnia, már a támadásokra is nagyobb hangsúlyt kellett fektetnie, de igazából veszélytelenek maradtak a londoni kékek, ráadásul, miután ki kellett nyílniuk, a vendéget előtt adódott több lehetőség is a győzelem bebiztosítására.

Végül ez nem sikerült, de a Citynek így sem kellett különösebben megizzadnia a jól megérdemelt 3 pontért és 1-0-ás győzelemért, amely mindenképpen emlékezetes marad Pep Guardiola számára, hiszen ez volt a 221-dik diadala a csapat menedzsereként. A klub 141 éves történetében egyetlen olyan edző sem akadt, aki ennyi győzelmet ért volna el.

Borítókép: Thomas Tuchel (jobbra) gratulál Pep Guardiolának. (EPA/Facundo Arrizabalaga)

További tartalmak