Musorujsag
Élő Eredmények

A Manchester City sikereinek egyik záloga: Rúben Dias

A Manchester City sikereinek egyik záloga: Rúben Dias

m4sport.hu | Szerző: Romao André
Nagy, és sikeresen megvívott rangadón van túl a Manchester City. A Premier League címvédője a Liverpoollal éllovas Chelsea vendége volt és 1-0-ás győzelmet aratott úgy, hogy a londoni kékeknek nem volt kaput eltaláló lövése.

Az elmúlt szezonban a Premier League játékosa lett a portugál Benficától érkező védő, Rúben Dias. Szakértők véleménye szerint a Manchester City bajnoki címének egyik záloga a csapat stabil védekezése volt, amelynek vezéralakja a 24 éves portugál volt.

Mindegy, hogy Stones – aki mellette kivirult – vagy Laporte játszott mellette a védelem közepén, a portugál mindig hozta magát, a nem akármilyen támadóerővel rendelkező Guardiola-legénység pedig a meccseket, velük a PL-trófeát. A Bajnok Ligája megnyerése is karnyújtásra volt, de a Thomas Tuchel vezette Chelsea megtréfálta az előzetesen esélyesebbnek kikiáltott Cityt.

Szombaton – negyedik nekifutásra – sikerült Guardiolának és a Man Citynek legyőzni a Tuchel által dirigált Chelsea-t, amely képtelen volt veszélyeztetni Ederson kapuját. Ebben pedig elévülhetetlen érdeme van Rúben Diasnak, aki 38. PL-mérkőzését játszotta.

Hogy milyen hatással van a portugál érkezése a csapathoz, az OPTA statisztikája egyértelműen megmutatja:

A City Diassal a soraiban 38 mérkőzésen 22 gólt kapott. A luzitán védő érkezése előtt ugyanennyi összecsapáson 39 alkalommal zördült meg a manchesteriek hálója. Mínusz 17 gól: jelentős különbség.

Borítókép: Rúben Dias (jobbra) és Timo Werner. (EPA/Facundo Arrizabalaga)

További tartalmak