Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az Atlético Madrid ellen (hivatalosan) még Koeman lesz a Barcelona edzője

Az Atlético Madrid ellen (hivatalosan) még Koeman lesz a Barcelona edzője

m4sport.hu/Marca | Romao André
A bajnokságban ugyan még veretlen (3 győzelem és 3 döntetlen), a Bajnokok Ligájában viszont két arcpirító vereségen van túl a Barcelona (-Bayern 0-3, -Benfica 0-3). A vezetőedző, a holland Ronald Koeman alatt erősen inog a pad, de - hacsak nem történik valami hihetetlen csoda - a katalánok következő bajnokiján, a Wanda Metropolitanóban, az Atlético Madrid otthonában még Ronald Koeman lesz hivatalosan a csapat vezetőedzője, bár a hispán fővárosban éppen eltiltását fogja tölteni.

A spanyol Marca információi szerint égzengésnek és földindulásnak kell történnie ahhoz, hogy ne Ronald Koeman legyen a csapat soron következő La Liga mérkőzésén hivatalosan a vezetőedző, függetlenül attól, hogy a kispadra nem ülhet le eltiltása miatt.

A szombaton este kilenckor megrendezésre kerülő mérkőzés kulcsfontosságú a katalánok számára, hiszen az ősi rivális Real Madrid öt ponttal előzi meg – igaz, egy meccsel többet játszott -, és a katalánokat fogadó Matracosok is két ponttal jobban állnak. Egy döntetlennek vagy vereséggel további lépéshátrányba kerülhetne a csapat.

A Benfica elleni kellemetlen vereséget követően a klub elnöke, Joan Laporta értekezletet tartott az alelnök Rafael Yuste, tanácsadója, Enric Masip, és ügyvezetője, Mateu Alemany részvételével, azt a döntést hozták, hogy a következő mérkőzés végéig a válogatott szünet előtt nem bolygatják az edzőkérdést, a holland marad a csapat edzője.

Az elképzelés az, hogy egy olyan edzőt találjon a klub, akinek a személyével mindenki elégedett lehet, végleges megoldást jelenthet, hosszútávon számolhatnak vele. Nem akarnak ugyanabba a hibába esni, mint korábban Valverde vagy Setién esetében, amikor az elképzelések, várakozások nem valósultak meg.

A lap három lehetséges utódját nevezi meg Koemannak azzal a felütéssel, hogy meglepetés lenne, ha nem közülük kerülne ki az új edző: a klublegenda Xavi Hernándezt, Robeto Martínezt, aki jelenleg a belga válogatott szövetségi kapitánya, és Andrea Pirlót, aki május végéig a Juventust vezette.

Borítókép: Ronald Koeman (EPA/MANUEL DE ALMEIDA)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Busquets: Kritikus helyzetben vagyunk
A klub hírnevéhez, történetéhez méltatlanul kezdte a szezont a Barcelona. A La Ligában három-három győzelemmel és döntetlennel - legalább veretlenül - a hatodik helyen állt, a Bajnokok Ligájában viszont borzalmasan, két 3-0-s vereséggel kezdett az E csoportban. A Bayern München ellen is nehezen magyarázható egy ilyen zakó, a szerda esti a Benfica otthonában gyakorlatilag az elfogadhatatlan kategóriába tartozik. Sergio Busquets, a katalánok középpályása is belátja, hogy egy nagyon nehéz időszakot él át a csapat, az Estádio da Luzban csak mélyült a krízis.
Bajnokok Ligája