Musorujsag
Élő Eredmények
×

Danilo: Guardiola a feleségét és a kanapét úgy helyezheti el a szobában, mintha játékosok lennének

Danilo: Guardiola a feleségét és a kanapét úgy helyezheti el a szobában, mintha játékosok lennének

m4sport.hu/La Repubblica
A 30 éves brazil védő, Danilo jelenleg a Juventus játékosa, de korábban a Manchester Cityben Pep Guardiola játékosa volt. Az olasz La Repubblicának adott interjújában arról beszélt, hogy nem volt egyszerű az élet a spanyol edzővel.

A Juventus brazilja, Danilo az olasz La Repobblicának beszélt a váltásról a Menchester Cityből a Juventusba, ahol az utóbbi időben Massiniliano Allegri egyre többet használja a védőt a középpályán. A Juve edzőjével jó a kapcsolata, de bevallotta, hogy az angol bajnoknál nem volt egyszerű az élete a munkamániás menedzser, Pep Guardiola mellett.

“Vele (Guardiolával) sokat változott a rálátásom a futballra. Keveset játszottam, de ez betudható egy kellemetlen sérülésnek is. Az ugyanakkor tagadhatatlan, hogy nem egyszerű Guardiolával kapcsolatot létesíteni. Sosem nyugszik le, mindig a focin töri a fejét. Azt gondolom, hogy amikor otthon van, a feleségét és a kanapét úgy helyezi el a szobában, mintha játékosok lennének” -emlékezett korábbi edzőjére Danilo.

A játékstílusa sokat változott az elmúlt években, köszönhetően annak is, hogy olyan kvalitású edzőkkel dolgozhatott, mint a spanyol, vagy jelenleg Allegri.

“Már nem ugyanaz a játékos vagyok, aki tíz évvel ezelőtt volt. Régebben talán szerettem beadni vagy gólokat szeretni, most már inkább a játék felépítésének tökéletesítése köt le, mondjuk akár egy tökéletes passz. Az ilyen változásoknál nagy türelemre van szükség. Ki kell várni, hogy a játékod és az elképzeléseid beérjenek” – beszélt stílusa változásainak okáról.

Nem tagadta, hogy eleinte beilleszkedési problémái is voltak, nehezen tudta megérteni a Juventus játékát, ami talán a nyelvi nehézségek miatt is kialakulhatott. Emellett megemlítette, hogy nem árt folyamatosan tájékozottnak lenni, ehhez pedig szeretné megvalósítani édesanyja nagy álmát.

“Azt hittem, könnyű lesz az olaszt megtanulni, de az elején nagyon nehéz volt megérteni, elsősorban Sarrit. Azonnal kerestem is egy nyelvtanárt, de a járvány miatt elég hamar abbahagytuk az órákat. A karantén alatt könyveket és újságokat olvastam, meg sok műsort néztem a tévében, így végül rendesen megtanultam a nyelvet. Nagyon szeretek olvasni. Büszke vagyok a könyvtáramra az összes könyvvel, amelyeket olvastam. A világ hatalmas és sok olyan dolog van, amiről nem árt tudni. Az információk begyűjtése alapvetés az ember életében. Mindig naprakésznek kell lennünk. Szeretnék egy egyetemre is beiratkozni, hogy boldoggá tehessem édesanyámat” – zárta szavait Danilo.

Borítókép: Danilo (sárgában) és Emmanuel Gyasi. (EPA/FABIO FAGIOLINI)

További tartalmak