Musorujsag
Élő Eredmények
×

Negatív csúcsot ért el a Messi-Neymar-Mbappé trióval a PSG

Negatív csúcsot ért el a Messi-Neymar-Mbappé trióval a PSG

m4sport.hu/AS
Vasárnap a Rennes 2-0-ás győzelmet aratott az addig százszázalékos Paris Saint-Germain felett a francia bajnokságban. A párizsi csapat komoly fölényben játszotta végig a mérkőzést úgy, hogy Kylian Mbappé, Lionel Messi és Neymar is pályán volt. Hiába a félelmetes támadószekció - Ángel Di Mariával kiegészülve -, csapat egy minimum 2007 óta nem látott negatív csúcsot ért el azzal, hogy egyetlen alkalommal sem találta el a kaput.

Az elmúlt kedden a Paris Saint-Germain fényes győzelmet aratott a Bajnokok Ligájában a Manchester City 2-0-s legyőzésével, ami akár nagy lendületet adhatott volna a csapatnak, ehhez képest a francia bajnokságban egy váratlan, 2-0-s vereség következett a Rennes otthonában.

Főként azért kellemetlen ez a botlás, mert hiába volt tele nagy nevekkel a kezdőcsapat,

Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Gueye, Verratti – Di Maria, Messi, Neymar – Mbappé ,

hiába próbálkozott tizenháromszor gólszerzéssel a PSG, a kaput egyszer sem sikerült eltalálni, amire időtlen idők óta nem volt példa a klub történetében.

A statisztikákkal foglalkozó OPTA 2007 óta gyűjti az adatokat a francia bajnoksággal kapcsolatban, azóta most először történt meg, hogy a PSG nem dolgoztatta meg az ellenfél kapusát. Egyszer legalább minden mérkőzésén eltalálta a kaput a Ligue 1-ban.

A mérkőzés felhívhatta a figyelmet Maurício Pochettinónak, a PSG vezetőedzőjének, hogy szép dolog a hatalmas potenciával bíró támadóegység, ha annak egyik tagja sem erőlteti meg magát akkor, amikor védekezni kell. A Rennes megmutatta, hogy egy kicsit is jó csapat könnyen megtalálhatja a réseket a párizsi védelemben.

Az edző magára is vállalta a felelősséget a váratlan vereség után:

“Az elsődleges felelős ezért a vereségért én vagyok. Egy hatalmas pofon volt az, ami Rennes-ben történt” – mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón az argentin edző.

A francia sajtó mindenesetre nem kímélte a csapatot, különösképpen az előzetesen veszedelmesnek kikiáltott támadótriót, amely inkább gyámoltalannak tűnt, semmint gyilkosnak. Egyedül Messi kapufájánál lehetett felszisszenni, az is szabadrúgásból született, nem akcióból.

Örvendetesnek tartják Franciaországban, hogy összeállt Messi, Neymar és Messi, de eddig meg sem közelítik azt a szintet, amit mondjuk a 2020-as lisszaboni Bajnokok Ligája nyolcas döntőben mutatott a csapat, még az argentin csillag nélkül. Pochettino azt is belátta, hogy a hármasnak még szüksége van időre ahhoz, hogy megszokják egymást és képesek legyenek együtt a legjobbjukat nyújtani.

Borítókép: Lionel Messi (EPA/YOAN VALAT)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek