Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mourinho meggyőzési technikája: Élvezni akarod a napsütést vagy maradsz az esőben?

Mourinho meggyőzési technikája: Élvezni akarod a napsütést vagy maradsz az esőben?

m4sport.hu/Record | Romao André
Az angol válogatott Tammy Abraham augusztusban hagyta el a Bajnokok Ligája.győztes Chelsea-t az AS Roma és José Mourinho kedvéért.

Tammy Abraham érkezését az olasz AS Romához a Farkasok egyik legjobb igazolásának tartották. Az angol csatár elmesélte, hogy José Mourinhónak komoly szerepe volt abban, hogy végül úgy döntött, távozik a Chelsea-től.

“Felvettem a telefont, mire ő így kezdte: ‘akarod élvezni a napsütést, vagy inkább maradsz az esőben?’. Belőlem kitört a nevetés. Eleinte nem is gondolkoztam a dolgon, inkább a Premier League-re koncentráltam. Londonban, Angliában otthon éreztem magam. Ugyanakkor azt is éreztem, hogy ki kell tárnom a szárnyaimat, és döntenem kell. Végül Olaszországot választottam” – emlékezett vissza a 24 éves csatár, aki eddig tíz mérkőzésen négy gólt szerzett és három gólpasszt osztott ki a Roma színeiben.

A támadó egyik legjobb döntésének tartja, hogy végül engedett a portugál edző hívásának.

“Amikor José beszél, te meghallgatod. Egy jó ember, aki rengeteget segített nekem. Az elmúlt időszakban annyi taktikai dolgot tanultam tőle, mint előtte összesen. Elképesztően jó” – dicsérte a Roma edzőjét Abraham.

“Minden edzőtől kell tanulni valamit, most viszont nagyon sokat tanulok. Rómában élni fantasztikus dolog. Az volt a célom, hogy eljöjjek és a lehető legjobban játsszak, hogy megmutassam, valójában mennyit érek. Az utolsó szezonban a Chelsea-nél voltak problémáim, nem játszhattam túl sokat. Most eljött a megfelelő alkalom, hogy visszatérjek és bizonyítsak” – tette hozzá a 24 éves angol.

Ugyanakkor azt is bevallotta, hogy nem volt egyszerű az átállás, megszokni egy új országot, új nyelvet, új környezetet.

“Az természetes, hogy ideges az ember, amikor országot vált, amikor már nem ehetem édesanyám főztjét. Egy kicsit megviselt. Az olasz nem egy könnyű nyelv. Az ilyen apróságok nagyon komplikáltak tudnak lenni: új kultúra, más ételek, olyan helyeken járni ahol eddig életemben nem voltam… Minden új, ugyanakkor idővel azt vettem észre, hogy egyre izgalmasabb” – ecsetelte beilleszkedési nehézségeit Abraham, aki jelenleg az angol válogatottal az Andorra és Magyarország elleni vb-selejtezőkre készül.

Az Anglia-Magyarország mérkőzést október 12-én (kedden), 20 óra 45 perckor az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: Tammy Abraham, az angol labdarúgó-válogatott összetartásán. (Fotó: MTI/AP/PA/Nick Potts)

További tartalmak