Musorujsag
Élő Eredmények
×

Amikor Szalah és De Bruyne nem fért bele egy edző elképzeléseibe

Amikor Szalah és De Bruyne nem fért bele egy edző elképzeléseibe

m4sport.hu | Romao André
Az egyiptomi Mohamed Szalah (Liverpool) és a belga Kevin de Bruyne (Manchester City) manapság a Premier League legjobb, legértékesebb játékosai közé számítanak, így nehéz mai teljesítményüket nézve elképzelni, hogy volt idő, amikor nem fértek bele egy edző elképzeléseibe, pedig tehetségük már abban az időben is szembeszökő volt. Van, hogy a szimpátia nem alakul ki.

Eddie Newton, aki játékosmegfigyelőként dolgozott Chelsea-ben, a Goalnak beszélt arról az időről, amikor 2013-ban José Mourinho újra a Chelsea menedzsere lett, és olyan játékosok szerepelhettek kezei alatt, mint Mohamed Szalah, Kevin de Bruyne vagy akár Romelu Lukaku, akik nem kaptak túl sok lehetőséget a portugál trénertől.

Az egykori labdarúgó elmondta, mi lehetett az oka annak, hogy nem voltak Mourinho kedvencei.

“Szalah és De Bruyne tehetsége látható volt, de ami a személyiségüket illeti, ütköztek, nem találták meg a hangot Mourinhóval. Abban az időben egyszerűen nem működött a dolog. Biztos vagyok abban, hogy már akkor is megvolt bennük a megfelelő kvalitás, de az edző láthatóan nem favorizálta őket” – beszélt az egyiptomi és a belga esetéről.

Egy másik belga sztár, a Chelsea-be visszatérő Romelu Lukaku is dolgozott Mourinho kezei alatt, de ő sem kapott sok lehetőséget.

“Akkor Lukaku még nem volt kész labdarúgó. Még nem az a középcsatár volt, aki képes lett volna a vállára venni a csapatot, ahogyan azt Didier Drogba megtette. Ráadásul az emberek hajlamosak volrt őt összehasonlítani Didier-vel, ami egy cseppet sem volt igazságos, hiszen teljesen más típusú játékosok voltak, és teljesen más szakaszát élték pályafutásuknak” – magyarázta a 49 éves szakember, Eddie Newton.

Borítókép: Kevin De Bruyne és Romelu Lukaku a belga válogatott edzésén. (Fotó: EPA/STEPHANIE LECOCQ)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Spalletti és Mourinho: jókedély és a tisztelet hangja
Félelmetes rajtot vett a Serie A-ban a Luciano Spalletti által irányított Napoli. Hét forduló, hét győzelemmel, magabiztos és lenyűgöző teljesítmény, amely előtt még az AS Roma karizmatikus edzője, José Mourinho is fejet hajtott.
Külföldi bajnokságok