Musorujsag
Élő Eredmények
×

A legendás angol csatár számára nem kétség, ki most a legjobb labdarúgó

A legendás angol csatár számára nem kétség, ki most a legjobb labdarúgó

m4sport.hu | Romao André
Szombaton délután a Liverpool kiütéses győzelmet aratott a Premier League nyolcadik fordulójában. A Watford elleni bajnoki hőse egyértelműen Firmino volt, aki mesterhármasa mellett egy gólpasszt is kiosztott, de a 60 éves, 80-szoros angol válogatott Gary Lineker pont a brazil által kiszolgált egyiptomi Mohamed Szalah-t dicsőíti, aki szerinte "csodálatos" labdarúgó és ember egyaránt.

Gary Lineker, a Brit Birodalom Rendjének birtokosa a Liverpool Watford elleni 5-0-s győzelme után a Vörösök egyiptomi támadóját dicsőítette, akit a jelen legjobb labdarúgójának tart, nem lenne érdemtelen, ha végül ő kapná meg az Aranylabdát.

A 29 éves támadó 68-szor ért labdába a meccsen, három-három sikeres csele és párharca volt, az össze hosszú passza a címzetthez ért, háromszor lőtt kapura, egy gólt szerzett, Sadio Manét ő szolgálta ki a Vörösök első góljánál.

A találata igazi mestermunka volt, amely előtt az egykori csatár kalapot emel.

“Az egyik dolog, amit nagyon szeretek Mohamed Szalah-ban – márpedig nagyon sokat tudnék még felsorolni -, hogy bármi is történjék egy meccs folyamán, ő mindig mosollyal az arcán játszik. Micsoda csodálatos játékos, milyen szerencsés személyiséggel megáldva” – kezdte a dicséretet Lineker.

Az egykor a Barcelonát is megjárt angol legenda úgy gondolja, hogy többek között a Darazsaknak, vagy akár a Manchester Citynek lőtt gólja mutatja meg pontosan, hogy milyen nagy labdarúgó az egyiptomi, akinél jelenleg valószínűleg nincs jól a földön.

“Hihetetlen gól volt. Gyönyörű és milyen összetett. Maga mögé utasítja Cathartot, utána pedig Ben Fosternek esélye sincs. Micsoda önbizalom. Csodálni való volt” – idézte fel Szalah szombati gólját.

“Ő a világ legjobbja. Végigvettem a fejemben: láttam Mbappét, Messi mostanság nem sokat játszott, talán Lewandwski férhetne oda, mert szórja a gólokat a Bayernben, de nem ilyeneket, mint ő. Vitán felül a legjobbak ellen is megcsinálja, mint mondjuk két hete a Manchester City ellen. Nem látok magam előtt senkit, aki ebben a pillanatban jobb futballra képes nála” – sugallta Lineker a BT Sportnak, szerinte kinek járna az Aranylabda.

Borítókép: Mohamed Szalah (EPA/Andrew Yates)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Leicesterben szenvedett vereséget a Manchester United
A címvédő Manchester City házigazdaként nyert, a városi rivális Manchester United vendégként vereséget szenvedett az angol labdarúgó Premier League nyolcadik fordulójának szombati játéknapján.
Külföldi futball