Musorujsag
Élő Eredmények

Meddig tarthat a türelem Solskjaerral szemben?

Meddig tarthat a türelem Solskjaerral szemben?

m4sport.hu | Szerző: Romao André
Szombaton délután a Manchester United 4-2-es vereséget szenvedett el a Leicester City otthonában. Kikapni a Rókák otthonában önmagában még bele is férhetne, de nem négy kapott góllal, úgy meg pláne nem, hogy utolsó hét mérkőzéséből a csupán kettőt nyert meg az Ole Gunnar Solskjaer vezette csapat, mi több, a szurkolók négy zakó miatt bosszankodhattak. A Vörös Ördögökhöz méltatlan eredménysor.

A Manchester United nyáron szerződést hosszabbított menedzserével, a klublegenda Ole Gunnar Solskjaerral, azóta viszont komoly, koromsötét esőfelhők gyülekeznek az Old Trafford fölött.

A Leicester City elleni 4-2-s vereség az elmúlt hét mérkőzését nézve a Vörös Ördögöknek már a negyedik volt, a csapat múltját nézve egy ilyen eredménysor olyan mélyrepülésnek tekinthető, amely már-már szabadeséssel ér fel.

A Premier League 5. fordulójában még társéllovas volt a United, három meccsel később már csak az ötödik a tabellán, öt ponttal lemaradva a Chelsea mögött.

A szombati bajnoki egy szép sorozatot zárt le, hiszen az MU előtte, 2020 januárja óta 29 idegenbeli bajnokit játszott le veretlenül, a Rókák ennek vetettek véget.

További kellemetlenség Solskjaernak és a United híveinek, hogy a PL-ben már három meccs óta nyeretlen a csapat (Aston Villa 0-1, Everton 1-1, Leicester 2-4), ha mindez nem lenne elég, a ligakupából is kiestek a Vörös Ördögök (West Ham 0-1).

A legutóbbi verés azért is lehet fájdalmas a klub számára, mert a meccs jól indult, vezetett a csapat Greenwood bombagóljával, de a hazaiak fordítottak. Még ezzel sem lett volna különösebb gond, hiszen Rashford a 82. percben egyenlített, a csapat lendületben volt, úgy nézett ki a gól pillanatában, akár meg is lehet a meccs.

Ehhez képest Jamie Vardy 54 másodperccel később mattolta De Geát, ami végleg megroppantotta a csapatot, képtelen volt újra felállni, Patson Daka a ráadásban meg bevitte a kegyelemdöfést Solskjaeréknak.

A BBC meglátása szerint a sérült Varane nélkül a United sebezhető, olykor kaotikus a hátsó alakzatában, a középpálya erőtlen, Cristiano Ronaldo pedig kevés egyedül, hogy állandó mágiával tartsa életben a Vörös Ördögöket.

A csapat világbajnok középpályása, Paul Pogba nem is rejtette véka alá csalódottságát.

„Meg kell találnunk a probléma forrását. Könnyű és borzasztóan buta gólokat kapunk. Valamiben sürgősen változtatnunk kell. Ha komolyan gondoljuk a bajnoki címet, akkor meccseket kell nyerni” – értékelte a francia középpályás.

Valami Cristiano Ronaldóval sem stimmel. Nagy dirrel és durral érkezett, hihetetlen hatékonysággal megspékelve. Amióta visszatért a Unitedhez – 12 év után – hét meccsen öt gólt szerzett, méltán lett a ligában szeptember legjobbja, utána viszont… mintha kifogyott volna a szufla. Látjuk a pályán, de nem ugyanaz: alig ér hozzá a labda, hatékonysága pedig a nulla felé tendál. Az Aston Villa, az Everton és a Leicester kapuját sem tudta bevenni, utóbbi meccsen csak egyetlen alkalommal tudott helyzetbe kerülni, ami ugyancsak nem jellemző a portugál klasszisra.

A norvég edző a maga kurta, furcsa módján magára vállalta a felelősség ráeső részét, játékosai teljesítményét inkább bírálta.

„Ha négy gólt kapunk, annak nyilván az lehet az oka, hogy néhány rossz döntést hoztam… A csapat teljesítménye mélyen átlagalatti volt. Négy borzasztó gólt kaptunk. Csalódást keltő, hogy rögzített helyzetekből kapunk ennyit, az meg, hogy a 2-2 után másodpercekkel találnak be, az megengedhetetlen” – mondta a norvég mester.

A versenynaptár sem kedvez a Manchester Unitednek

Nehéz napokat él át a United, de a közeli jövő tán az eddiginél is aggodalmasabb. Borzasztóan nehéz meccsek várnak Solskjaer legényeire.
Atalanta (otthon, Bajnokok Ligája)
Liverpool (otthon,Premier League)
Tottenham (idegenben, Premier League)
Atalanta (idegenben, Bajnokok Ligája)
Manchester City (otthon, Premier league

Sorsdöntő összecsapások mind a BL-ben, mind a bajnokságban. Gyakorlatilag november elejére kiderülhet, milyen tavasz elé nézhet a csapat. Reális-e a bajnoki cím megszerzése, illetve folytatják-e a legrangosabb nemzetközi klubszíntéren a Vörös Ördögök.

Emlékeztetőül: a Bajnokok Ligájában a Manchester egy váratlan vereséggel kezdett a Ferencvárost kiejtő svájci Young Boys otthonában, majd a spanyol Villarrealt úgy verte meg, hogy Cristiano Ronaldo a 95. percben biztosította be a győzelmet. Mindez egy olyan csoportban, ahonnan előzetesen sima angol továbbjutást prognosztizáltak a szakértők.

A United jelenleg harmadik a kvartettben és az éllovas Atalanta következik kétszer egymásután. A csapat formáját nézve, cseppet sem garantált, hogy 6 ponttal zárja ezeket a meccseket, nem lenne meglepő, ha legalább az egyiket elbukná.

A kérdés adott: amennyiben a következő öt meccsen nem nyernek meg legalább hármat Ronaldóék, kitart-e a vezetőség bizalma és türelme a norvég menedzserrel szemben?

Borítókép: Ole Gunnar Solskjaer (Fotó: EPA/Peter Powell)

További tartalmak