Musorujsag
Élő Eredmények
×

Stöger: Mindenképpen pontot akarunk szerezni

Stöger: Mindenképpen pontot akarunk szerezni

m4sport.hu, MTI
Több labdabirtoklást vár és pontszerzést remél csapatától Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője a Celtic elleni keddi labdarúgó Európa-liga csoportkörös találkozón.

A skóciai összecsapást megelőző sajtótájékoztatón az 55 esztendős osztrák tréner – a klub honlapjának beszámolója alapján – kiemelte: eddigi két találkozójukon egyaránt közel voltak a pontszerzéshez, minden nemzetközi mérkőzésükön betaláltak, és ezúttal is ezzel a céllal lépnek pályára.

“Mindenképpen szeretnénk pontot szerezni. Szeretünk támadófocit játszani, ugyanakkor meg kell találnunk az egyensúlyt a védekezésben és a támadásban. Szeretnénk többet birtokolni a labdát, nem azt tervezzük, hogy végig védekezzük a meccset” – fejtette ki Stöger.

 “A tavaszi nemzetközi kupaszereplés szempontjából kulcsfontosságú két meccs jön a Celtic ellen, ahol egy idegenbeli pontszerzéssel jó helyzetbe kerülhetnénk. Ennek szellemében lépünk kedden pályára” – tette hozzá.

A kapus Bogdán Ádám a csapatként együttműködés fontosságát emelte ki, valamint azt, hogy az elmúlt évi találkozóval ellentétben – amikor Bajnokok Ligája-selejtezőn a Ferencváros zárt kapuk mögött 2-1-re diadalmaskodott a Celtic Parkban – ezúttal nézők is lesznek a lelátón.

“Jó lesz most megtapasztalni, hogy milyen ebben az arénában játszani, amikor sok tízezer ember drukkol. A korai kezdési időpont miatt ugyan teltház nem lesz, de így is remek lesz a hangulat” – mondta.

Az ellenfél kapcsán kiemelte: a Celtic remekül tud támadni, de a védekezésben is erős, ettől függetlenül a Ferencváros igyekszik majd kihasználni gyenge pontjait.

A harmadik fordulós összecsapást azért rendezik csütörtök helyett kedden, mert a skót fővárosban az ENSZ éghajlatváltozási konferenciát tart.

A 16.30 órakor kezdődő mérkőzést a dán Jakob Kehlet vezeti, az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Borítókép: Peter Stöger (Fotó: M4 Sport)

További tartalmak