Musorujsag
Élő Eredmények
×

Guardiola: mindenkinek éreznie kell a nyomást, melyet az újak érkezése jelent

Guardiola: mindenkinek éreznie kell a nyomást, melyet az újak érkezése jelent

mti
Josep Guardiola, a Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője úgy véli: teljesen normális lépés volt Jack Grealish megvásárlása.

Az Aston Villától augusztus elején klubrekordot jelentő 100 millió fontért (42,6 milliárd forint) szerződtette a City a 26 éves angol játékost, noha a támadók között olyan kiváló labdarúgókkal rendelkezik a manchesteri klub, mint Raheem Sterling, Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez vagy Phil Foden.

A spanyol szakember, aki az elmúlt négy évben háromszor lett bajnok a Manchester City együttesével, kiemelte: a frissesség fenntartása érdekében egy sikeres csapatba is kellenek új, kiváló képességű labdarúgók. Mint mondta, Grealish-t azért szerződtették, mert nagyon jól teljesít a támadóharmadban, képes zavart kelteni az ellenfélnél és megjátszani a társait. Arról is beszélt, hogy sok mérkőzést vívnak, emiatt van szükség bő keretre, amelynek amúgy is jót tesz, ha van benne némi mozgás. Hozzátette, ráadásul Grealish a legjobb korban van.

Guardiolának az az álláspontja, hogy a csapatban mindenkinek éreznie kell a nyomást, melyet az újak érkezése jelent, utóbbiaknak pedig azzal kell tisztában lenniük, miért szerződtették őket.

Grealish két gólt szerzett és két gólpasszt adott tíz mérkőzésen, csapatában ő alakította ki a legtöbb gólhelyzetet (22), és a sikeres cseleinek aránya a második legmagasabb (53,13 százalék) azok között, akik legalább húsz alkalommal próbálkoztak egy az egyben megverni ellenfelüket.

“Amit eddig nyújtott, az tökéletes. A Burnley elleni találkozót leszámítva, minden meccsen magas szinten játszott, és úgy hiszem, még fejlődni fog” – fogalmazott Guardiola.

Az angol gárda a Bajokok Ligája A csoportjában két mérkőzés után – a belga Brugge elleni keddi fellépése előtt – a harmadik helyen áll, és nyolc fordulót követően ugyancsak harmadik a Premier League-ben.

Borítókép: Jack Grealish (Fotó: EPA/Andrew Yates)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Premier League-klubok összefogása a Newcastle új tulajdonosával szemben
Otkóber 7-én a Newcastle United labdarúgócsapatnak 80 százalékos tulajdoni részét vásárolta meg egy szaúd-arábiai befektetési alap, ezzel a Szarkák hirtelen a legtehetősebb klubbá váltak a futball világában. A rivális hirtelen jött jóléte aggályokat ébresztett a Premier League-csapatoknál, ezért ellenlépésre szánták el magukat, megakadályozandó az új tulajdonos esetlegesen kétes pénzügyi manővereit.
Külföldi bajnokságok