Musorujsag
Élő Eredmények
×

Icardi fenyegetése nem csak üres frázis: télen tényleg távozhat a PSG-ből

Icardi fenyegetése nem csak üres frázis: télen tényleg távozhat a PSG-ből

m4sport.hu | Romao André
Viharos napokat él át Mauro Icardi, akit felesége . egyben ügynöke -, Wanda Nara elhagyott feltételezett hűtlensége miatt. Az argentin szokatlan technikát alkalmazva megfenyegette élete (eddigi?) társát, hogy elhagyja a Paris Saint-Germaint, ha nem fogadja vissza. Információk szerint a 28 éves labdarúgó kifakadása nem csak pusztába kiáltott szó volt, nem kizárt, hogy télen visszatér akadémista éveinek helyszínére.

Mauro Icardi a januári átigazolási időszakban elhagyhatja a PSG-t, miután a párizsi klub vezetősége kész őt elengedni egy – talán minden fél számára – jutányos cseretranzakció keretein belül.

A 28 éves argentin eddigi párizsi pályafutása közel sem mondható tündérmesének. A korábban az Interben tündöklő csatár a francia fővárosban nem igazán találta helyét. A csapat mezében az évek során összesen 22 gólt szerzett, a meccsek javát a kispadon kezdte. A Leipzig elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen a kirobbant botrány miatt keretbe sem került.

A Wanda Narától való valószínű elválás beárnyékolja a játékos napjait, már-már szappanoperába illő kapcsolatuk láthatóan egyre inkább hatással van karrierjére. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy szerelme egyben az ügynöke is, amit zsarolás gyanánt fel is használt Icardi.

A patália kirobbanása után nyilván a klubnak is reagálnia kellett a helyzet orvoslására. Talán emiatt is adhatta szokatlan ultimátumát a futballista élete párjának, hiszen tudta, hogy lehet kiút ebből a kicsit szánalmas szituációból.

A legfrissebb nemzetközi információk szerint a Paris Saint-Germain vezetősége már tanulmányozza a lehetőségét annak, hogy Icardiért cserébe egy olyan támadót szerezzen meg, akinek kedvére lenne Párizsba igazolni.

Először az El Nacional számolt be arról, hogy a Ligue 1 nagyágyúja szívesen csábítaná a Parc des Princesbe az ugyancsak argentin Sergio Agüerót Icardiért cserébe, aki 15 évesen került a Barcelona akadémiájába, ahol bő három évig nevelkedett.

Agüero új szerzeménynek számít a Barcelonában, hiszen nyáron érkezett, miután lejárt a szerződése az angol bajnok Manchester Cityvel. A katalánoknál eddig mindössze 4 percet játszott – vasárnap debütált a csapatban -, mert sérüléssel bajlódott. Ez már magában is fájdalmas tény, ami viszont igazán fájhatott a 33 éves csatárnak, hogy azért választotta a manchesteriek után a Barcát, hogy jó barátjával, Lionel Messivel legyen egy csapatban.

Alig, hogy aláírt, robbant a bomba, hogy a hatszoros Aranylabdás cimborát Párizsba sodorja az élet. Agüero első reakciója az volt, hogy nem marad Katalóniában.

Az Icardi-botránynak összességében több jó hozadéka is lehet – a futball szempontjában nézve:

Messi beilleszkedése Párizsba kicsit sem zökkenőmentes, amire számítani lehetett. A játék nem úgy megy, a gólokat nem úgy szórja – bár kedden éppen duplázott Gulácsiék ellen -, egy kebelbarát érkezése a folyamatot megkönnyíthetné, ahogyan Agüerónak is kedvére lenne.

Icardi megújulása felé is jó lépés lehetne a váltás, megtalálhatná milánói önmagát tinédzseréveinek városában. Az biztos, hogy fények városa a pályán és a magánéletben sem hozta meg számára a csillogást, így a tervezett téli csere már-már megváltás lenne számára.

Ugyanakkor van a labdarúgás világának egy új és potens szereplője, a Newcastle, amely már szemet vetett az argentinre, és belerondíthat a felvázolt elképzelésbe.

Borítókép: Mauro Icardi (Fotó: EPA/IAN LANGSDON)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Coutinho: Senki sem tudja, mennyire szenvedtem
A Barcelona egygólos hátrányból fordítva nyert 3-1-re a Valencia ellen a spanyol bajnokság nyolcadik fordulójában, a katalánok ezzel két egymást követő vereség után (Benfica a Bajnokok Ligájában és Atletico Madrid a La Ligában) újra rátaláltak a győzelem útjára. A találkozó utolsó gólját Philippe Coutinho szerezte, akinek kiemelkedő jelentőséggel bírt, hogy újra betalált.
Külföldi futball