Musorujsag
Élő Eredmények

Gazdag: Az MLS egy kicsit fizikálisabb, nagyobb tempójú bajnokság - interjú

Gazdag: Az MLS egy kicsit fizikálisabb, nagyobb tempójú bajnokság - interjú

m4sport.hu
Gazdag Dániel duplázott a Philadelphia Union színeiben az amerikai labdarúgó-bajnokság legutóbbi játéknapján, így már három gólnál jár. Találatai ellenére a Union kikapott a Minnesota otthonában 3-2-re, de így is jól áll, hogy a rájátszásba jusson.

Az M1, Ma este című műsorában Gazdag Dániel elmondta, hogy azért örül duplájának, mert nem nagyon jöttek a gólok és úgy érezte, ezzel szolgálhatná igazán csapatát.

„Fontos volt, hogy gólt szerezzek, kicsit úgy éreztem, hogy adós vagyok ezzel az új klubomban, úgyhogy örülök, hogy ez most sikerült, ráadásul kétszer is. A társak nagyon jól fogadtak engem, szerencsém van, hogy ilyen jó közegbe kerültem. Befogadóak voltak velem, segítettek mindenben. Ők is örültek, hogy gólt tudtam szerezni. A gólok önbizalmat adnak egy játékosnak, esetemben is így van, biztos vagyok abban, hogy a jövőben bátrabban fogok próbálkozni és több gólt is szerzek” – kezdte Gazdag Dániel, aki májusban távozott a Honvédtól a philadelphiai csapat kedvéért.

A dupla okozta örömöt kicsit beárnyékolta, hogy nem sikerült nyerni Minnesotában.

„Vegyes érzelmek voltak a meccs után bennünk, de azért természetesen gratulált nekem mindenki, mégis jó dolog, ha valaki két gólt szerez egy mérkőzésen. Ugyanakkor csalódottak is voltunk, mert egy esetleges győzelemmel bebiztosíthattuk volna a helyünket a rájátszásba. Van még erre négy meccsünk, szóval egyáltalán nem pánikolunk” – mesélte, hogy ünnepelték a góljait a bajnoki után.

A magyar válogatott játékos úgy érzi, hogy már megszokta az amerikai közeget és a formája is egyre jobb.

„Egyre jobban teljesítek, sikerült felvennem a bajnokság ritmusát. Az elején egy kicsit hullámzó volt a teljesítményem. Voltak meccsek, amikor jól ment a játék, volt, amikor nem, de azt gondolom, hogy most már abszolút kiegyensúlyozott vagyok. A szezon előtt az volt a célkitűzés, hogy a rájátszásba kerüljünk, erre pedig nagyon jó esélyünk van. Az NB I-hez képest az MLS egy kicsit fizikálisabb, nagyobb tempójú bajnokság, elsősorban ezt kellett megszoknom” – mondta Gazdag.

Amerikában az első időszakot az is nehézzé tette, hogy egyedül volt, de már a család is vele van.

Az első két és fél hónapot egyedül töltöttem itt, és természetes, hogy nagyon sokat segít az, hogy már itt vannak velem, a hétköznapjaimat könnyebbé teszik. A teljesítményemet mindenképpen támogatja.

Nehéz őszön van túl a magyar válogatott, amellyel együtt élte meg az Albánia elleni kudarcokat, illetve az angliai bravúrt, ha nem is lépett pályára. A középpályás abban bízik, hogy a Wembleyben elért döntetlen önbizalmat ad nemzeti csapatunknak.

„Az Európa-bajnokságon sérülés miatt nem tudtam részt venni, de nagyon jól sikerült a csapatnak az ottani szereplése. Utána egy kicsit visszaesett a teljesítményünk, ami az eredményekben is meglátszott, hiszen kikaptunk Albániától kétszer, Andorra ellen pedig egy nyögvenyelős mérkőzést nyertünk meg. Ezt a keretben mindenki nehezen élte meg, próbáltunk rájönni az okokra, sokat beszélgettünk erről, aztán Angliában úgy mentünk ki a pályára, hogy most vagy soha, mutassuk meg, hogy igenis tudunk jól játszani. Végül egy jó csapat ellen sikerült jó eredményt elérnünk. Remélem, hogy az a mérkőzés egy lökést fog adni nekünk a jövőre, és a novemberi selejtezőkön jó eredményeket tudunk elérni” – beszélt várakozásairól a 25 éves játékos.

A Philadelphia Union – amely a harmadik helyen áll a keleti főcsoportban – az előző hat mérkőzésén veretlen maradt, még négy forduló van hátra, amelyen bebiztosíthatja helyét a rájátszásban, ami a szezon előtti célkitűzése volt.

Borítókép: Gazdag Dániel (m4sport.hu)

További tartalmak