Musorujsag
Élő Eredmények

Elfogyott a türelem, Koemant menesztette a Barcelona – hivatalos

Elfogyott a türelem, Koemant menesztette a Barcelona – hivatalos

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Az FC Barcelona menesztette Ronald Koeman vezetőedzőt – jelentette be szerdáról csütörtökre virradó éjjel a spanyol élvonalbeli klub.

A hírt a klub elnöke, Joan Laporta azt követően jelentte be a klub hivatalos honlapján, hogy a katalán együttes szerda este 1-0-ra kikapott a Rayo Vallecano otthonában.A madridi csapat 19 év után győzte le ismét a katalánokat.

Koeman – akit a fiaskó után Laporta értesített az egyesület döntéséről – irányításával a Barcelona 10 forduló alatt csupán 15 pontot szerzett a mostani szezonban, ami a 9. helyre elég a tabellán, hátránya hat pont az éllovas Real Madriddal szemben, ráadásul három Bajnokok Ligája-csoportmeccséből is elbukott kettőt.

Az 58 éves holland szakember 14 hónap után távozik a csapat éléről, a játékosoktól pedig csütörtökön köszön el. A csapat korábbi hátvédje 2020 nyara óta 67 tétmérkőzésen irányította a Barcelonát, mérlege 40 győzelem, 11 döntetlen és 16 vereség a katalán kispadon.

Őt még az előző elnök, Josep Maria Bartomeu hozta vissza, a klub idén márciusban megválasztott új vezetője, Laporta viszont többször hangsúlyozta, hogy Koeman nem az ő kinevezettje. A kapcsolatuk nem volt felhőtlen, a holland trénernek pedig nem sikerült stabil és eredményesen játszó csapatot kialakítania az után, hogy távozott Lionel Messi és Antoine Griezmann.

A spanyol sajtó szerint utódja egy másik korábbi Barcelona-játékos, Xavi Hernández lehet, aki jelenleg Katarban edzősködik, és akivel a katalán klub állítólag már fel is vette a kapcsolatot.

Borítókép: EPA/Javier Lizon

További tartalmak