Musorujsag
Élő Eredmények

Guardiola: Xavi felkészült arra, hogy a Barcelona edzője legyen

Guardiola: Xavi felkészült arra, hogy a Barcelona edzője legyen

m4sport.hu | Szerző: Romao André
Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere edzői pályafutását a Barcelonában kezdte el. Mielőtt átvette volna az első csapatot, mindössze egy évet dirigálta a katalánok második számú együttesét. Már-már tényként kezeli a világ sajtója, hogy hamarosan egy másik klublegenda, Xavi Hernández lesz a Barca új vezetőedzője, ezt az elképzelést a vérbeli katalán City-mester teljes mellszélességgel támogatja.

A hír, hogy egykori csapattársa – később játékosa – Xavi Hernández lehet a Barcelona vezetőedzője Pep Guardiolát is elérte, aki jó húzásnak tartaná a klub részéről, ha szerződtetné a 41 éves szakembert, aki jelenleg a katari al-Szaddot irányítja.

Véleménye szerint Xavi sokkal felkészültebb és tapasztaltabb nála, mint amikor 2008-ban átvette a Barcelona irányítását.

„Nem tudom, mi fog történni. Jelenleg egy ideiglenes edzőjük van (Sergi Barjuan, aki ugyancsak csapattársa volt a Barcelonában – a szerk.), akinek nagyon sok szerencsét kívánok, hiszen jó barátom. Afelől viszont semmi kétségem sincs, hogy Xavi teljesen felkészült ahhoz, hogy a Barcelonát irányítsa. Ismeri a klub körülményeit, ami nagyon fontos, ismeri a játékrendszert és nagy benne a szenvedély. Sokkal tapasztaltabb mint én, amikor leültem a Barcelona kispadjára” – mondta Xavi szerződtetésével kapcsolatosan Guardiola a Mundo Deportivónak.

„Xavi nagyon jó és a legjobbakat kívánom neki, amennyiben a Barca edzője lesz. Remélem, hogy vele a csapat apránként visszatér arra a szintre, ahol korábban volt” – tette hozzá a manchesteri kékek katalán mestere.

Borítókép: MTI

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Laporta: Előbb kellett volna meghozni a döntést Koeman távozásáról
Szombaton este az Alavés csapatát fogadja a Barcelona a La Liga 12. fordulójában. A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón az ideiglenesen kinevezett Sergi Barjuan mellett a katalán klub elnöke, Joan Laporta is a újságírók rendelkezésére állt. A klub első embere kitért többek között a holland edző, Ronald Koeman menesztésére, illetve arról is utalt, hogy várhatóan érkezik a csapat élére a klublegenda Xavi Hernández.
Külföldi futball
Videó: Sergi megtartotta első edzését a Barcelona első csapatának
Megtartotta első edzését Sergi Barjuan, aki megbízott edzőként irányítja a Barcelona labdarúgócsapatát Ronald Koeman vezetőedző szerda éjjeli <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/labdarugas/cikk/2021/10/28/elfogyott-a-turelem-koemant-menesztette-a-barcelona-hivatalos/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">menesztése</a> után.
Külföldi futball