Musorujsag
Élő Eredmények

Szalai Attila a BL címvédőjéhez kerülhet – sajtóhír

Szalai Attila a BL címvédőjéhez kerülhet – sajtóhír

m4sport.hu | Szerző: Kun Dániel
Sajtóhírek szerint a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea labdarúgócsapata a jelenleg a török Fenerbahcéban futballozó Szalai Attila leigazolását fontolgatja.

A török Fenerbahce egyik legnagyobb értéke, Szalai Attila az angol Chelsea-hez kerülhet még 2022 januárjában – számolt be róla a CNN Türk, amit a Nemzeti Sport szemlézett.

A sárga-fekete alakulat utóbbi három bajnokiján vereséget szenvedett, ezért a vezetőség a csapat megerősítését tervezi a téli átigazolási időszakban, amit a vezetőedző Vitor Pereira is kért a sorozatbeli vereségek után.

A transzferekhez pénzre van szükségük, ezért a téli átigazolási ablakban nemcsak vennének, de eladnának is játékosokat. Egyrészt megválnának a kiábrándító formában lévőktől, másrészt eladnának a legpiacképesebbekből, magas összeg ellenében.

A magyar labdarúgó iránt számos klub érdeklődik, ezért jó áron tudnák értékesíteni. A játékos árából finanszírozni lehetne a keret megerősítését és újult erővel vághatnának neki a tavaszi szezonnak.

A török klub elégedett a Szalaiért eddig érkezett ajánlatokkal, ezért jó lehetőséget lát az értékesítésében. A legújabb jelentkező az oldal információ szerint a Thomas Tuchel vezette Chelsea. A londoni kékek állítólag már télen hivatalos ajánlatot tehetnek a magyar válogatott védőért.

Szalai figyelmét felkeltette az angolok érdeklődése, és szívesen futballozna a világ egyik legjobb bajnokságában. Piaci értékét a Transfermarkt jelenleg 11 millió euróra becsli, így a Fenerbahce által kért 20 millió euró elfogadható összeg lehet Roman Abramovics tulajdonosnak a Chelsea-nél.

Szalai idén januárban – szintén a téli transzferidőszakban – került a ciprusi Apollon Limassolból Törökországba, mindössze két millió euró fejében. A Süper Lig tavalyi félszezonjában 21 mérkőzésen lépett pályára és védő létére három gólt szerzett. A 2021/22-es idényben folytatta jó formáját: 16 összecsapáson kapott lehetőséget, a törökök alapemberének számít, idén csak három percet töltött a pályán kívül.

Érdemes megjegyezni, a BL-címvédőnél három középhátvéd szerződés is lejár 2022 nyarán. Antonio Rüdiger, Andreas Christensen és Thiago Silva kontraktusa fut ki a szezon végeztével.

Borítókép: Fotó: EPA/KIMMO BRANDT

További tartalmak

Kapcsolódó hírek