Musorujsag
Élő Eredmények

Dwight Yorke a Manchester Unitedről: Néha megszakad a szívem látva, ahogy játszanak

Dwight Yorke a Manchester Unitedről: Néha megszakad a szívem látva, ahogy játszanak

m4sport.hu | Szerző: Romao André
A Manchester United korábbi csatára, Dwight Yorke szentül hisz abban, hogy Ole Gunnar Solskjaernak olyan kerete van, amivel meg lehetne a Premier League bajnoki címe, de a csapat játéka fájdalmas rossz. Példaként a Leicester City 2016-os PL-győzelmét hozta fel, hogy rosszabb játékosokkal is csodát lehet tenni.

Dwight Yorke sikeres időszakában volt játékosa a Manchester Unitednek. Andy Cole-lal legendás csatár kettőst alkotott Sir Alex Ferguson kezei alatt. Három egymást követő bajnoki címet sikerült nyernie (1999,2000,2001), az 1998/1999-es szezonban a Bajnokok Ligája trófeáját is a magasba emelhette. Nem utolsósorban a klub jelenlegi menedzserének, Ole Gunnar Solskjaernak is csapattársa volt, akivel megoszthatta ezeket a fényes diadalokat, ezért is fájó számára, hogy a Vörös Ördögök ennyire gyengén muzsikálnak a futó szezonban.

A talkSPORTnak adott nyilatkozatában a tobagói arról beszélt, hogy Solskjaernak a kezében adott egy olyan csapat, amelyikkel akár meg is nyerhetné az angol bajnokságot, de valamiért nem képes kihozni a játékosaiból azt, amit például Claudio Ranieri volt képes a Leicester City futballistáiból, akikkel a 2015/2016-os szezonban megnyerte a Premier League-et.

„Azt gondolom, hogy a Manchester Unitednek olyan kerete van, amely képes lenne megnyerni a Premier League-et. Hogy ők úgy játszanak-e, mint az igazi bajnokok? Nem. Érdemes lenne visszatekinteni arra, amit pár szezonnal korábban a Leicester City tett, amikor megnyerte a bajnokságot. Csak meg kell nézni, hogy milyen játékosokkal érték el ezt, és láthatod, hogy nekünk olyan a csapatunk, amellyel sokkal könnyebben lehetne ezt elérni” – kezdte gondolatmenetét az 50 éves Yorke.

Véleménye szerint nem lehet azt mondani egy keretről, hogy gyenge, amikor olyan játékosok, mint Jadon Sancho vagy Marcus Rashford képtelenek megvetni a lábukat a kezdőben.

„Olyan játékosaink vannak, mint Sancho és Rashford, akik nem tudják magukat stabilan beverekedni a kezdőcsapatba. Ezek után arról mernek beszélni, hogy a csapat nem elég erős? Ezt én biztos nem eszem meg. Fantasztikus keretünk van. Megerősítettük a védelmünket, csodálatos kapusunk van és támadószellemű szélsőink. Az emberek általában a középpályánkról beszélnek, de tökéletes csapatot gyakorlatilag képtelenség felállítani” – mondta.

Amit a mai napig képtelen lenyelni, az a Liverpool elleni 5-0-s vereség, egy véleménye szerint olyan csapattal szemben, amelynek a játékosai minőségben meg sem közelítik a Vörös Ördögök szintjét.

„Nézem a Liverpool csapatát, és anélkül, hogy bárkit is meg akarnék sérteni, csak ámulok. Olyanokkal játszanak a középpályán, mint Jordan Henderson, Naby Keita… már arra sem emlékszem, ki volt még ott, amikor kikaptunk. Ja, igen, Milner. Nyilván, nem akarom megsérteni Milnert vagy a többieket, minőségi játékosok, de…” – bosszankodott Yorke.

Solskjaer sem úszta meg kisebb szurkálódás nélkül.

„Nem képes kiállítani a megfelelő tizenegyet, miközben ilyen, bajnokságra érdemes játékosaink vannak. A miénk Cristiano Ronaldo és Edinson Cavani. Világbajnokaink vannak, mint Paul Pogba vagy Raphael Varane, egyszerűen röhejes, hogy ott tartunk a tabellán, ahol (Az MU hatodik kilenc pontra az első Chelsea-től). Néha megszakad a szívem, mikor nézem őket játszani. Borzalmasan nehéz ezt elfogadni. A szituáció azóta sem változott, ezt ki kell mondani. Ole (Solskjaer) tudja ezt, a játékosok is tudják, ahogyan a szurkolók is. Mindenki, akinek a labdarúgás világához egy kicsit is közel van. Hogy mit kell tennünk? Hinni az edzőben, hogy ő majd biztos előreviszi a csapatot? A vezetőségnek néha nehéz döntéseket kell meghoznia. Mindenesetre nekünk, régi játékosoknak, a klub nagyköveteinek támogatnunk kell Olét a végsőkig” – zárta szavait Yorke.

Amennyiben elfogy a türelem a norvég mesterrel szemben, nem zárható ki, hogy a helyét a 63 éves német, Ralf Rangnick veszi át.

A Manchester Evening News számolt be arról, hogy a Salzburg és a Leipzig korábbi sportigazgatója jelenleg az egyik legesélyesebb szakember, hogy Solskjaer utódja legyen a United kispadján. Arról is ír a Manchesteri lap, hogy a nagy tiszteletnek örvendő német olyan játékosokat vinne magával a Vörös Ördögökhöz, mint Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach), Nordi Muliele. Dani Olmo (mindkettő RB Leipzig) és Erling Haaland (Borussia Dortmund).

Borítókép: Cristiano Ronaldo és Bruno Fernandes (Fotó: EPA/PETER POWELL)

További tartalmak