Musorujsag
Élő Eredmények

De Bruyne: Nem gyűlölöm Mourinhót, viszont nem vagyok egy kisgyerek

De Bruyne: Nem gyűlölöm Mourinhót, viszont nem vagyok egy kisgyerek

m4sport.hu | Szerző: Romao André
A belga Kevin De Bruyne a 2013/2014-es szezonban az angol Chelsea játékosa volt, edzője pedig a portugál José Mourinho, aki nem adott neki túl sok lehetőséget a játékra, ezért a Manchester Cityvel már évek óta csillogó labdarúgó úgy döntött, hogy inkább távozik Londonból.

Kevin De Bruyne a Manchester City és a belga válogatott egyik vezére. A spanyol Pep Guardiola kezei alatt – akit nagyra tart – klubjában kivirágzott a futballista, ellenpontkétn a portugál José Mourinhóra emlékezett vissza, akire nem feltétlenül emlékszik vissza szívesen.

A játékos a 2013/2014-es szezonban edzett Mourinho irányítása alatt, mindössze három Premier League-mérkőzésen léphetett pályára abban az időszakban.

„A klub azt akarta, hogy maradjak, mindenképpen lehetőséget akart adni nekem, de én mindenképpen a Dortmundba akartam igazolni (ebből a váltásból végül nem lett semmi). Jó érzéseim voltak a lehetőséggel kapcsolatban, és én általában a megérzéseim alapján szoktam dönteni” – nyilatkozta a Het Nieuwsbladnak a belga játékos.

„Egy hónap telt el úgy, hogy egy percet sem játszottam, ekkor egy kupameccsen vetett be egy másodosztályú csapat ellen, aztán körülbelül ennyi is volt. Soha nem mentem José Mourinhóhoz ezt megbeszélni. Nagyon sokat edzettem, bőven elegendőt mutattam. Az egy mítosz, hogy ha jól dolgozol, akkor megkapod a lehetőséget. Ez nem igaz. Távoztam, mert nem láttam annak esélyét, hogy játszhatok. Ezzel azt is megtanultam, hogy egy ilyen helyzetből igenis ki lehet lépni. Én csak el akartam menni. Nem gyűlölöm Mourinhót, viszont én nem vagyok egy kisgyerek. A dolgok egyszerűen nem működtek” – emlékezett vissza a Chelsea-ben töltöt időszakára a 86-szoros belga válogatott De Bruyne.

A támadó középpályás végül a német Wolfsburg csapatához szerződött 2014 januárjában, másfél évvel később pedig a Manchester City labdarúgója lett, ahol pályafutása kiteljesedett.

Borítókép: (Fotó: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA)

További tartalmak