Musorujsag
Élő Eredmények

Morata és Saúl eladásával szerezné meg Szoboszlait az Atlético Madrid

Morata és Saúl eladásával szerezné meg Szoboszlait az Atlético Madrid

m4sport.hu | Szerző: Romao André
Az Atlético Madrid eltökéltnek tűnik, hogy megvásárolja a német RB Leipzig magyar középpályását, Szoboszlai Dominiket a nyári átigazolási időszakban. Spanyolországban úgy tudják, hogy a Matracosok argentin vezetőedzőjének prioritás a 21 éves játékos leigazolása.

Már a nyár folyamán is többet lehetett olvasni arról, hogy a spanyol bajnok Atlético Madrid érdeklődik Szoboszlai Dominik iránt, aki végül a német RB Leipzig csapatát választotta, ahol válogatottbeli csapattársaival Willi Orbánnal és Gulácsi Péterrel oszthatja meg az öltözőt.

A magyar középpályás kivásárlási ára 60 millió euró, ami gyakorlatilag egyértelművé teszi, hogy csak a nagyobb és tehetősebb klubok engedhetik meg maguknak a megszerzését. A spanyol todofichaje.com a német labdarúgás rekordbajnokát, a Bayern Münchent említi, mint lehetséges vásárló, de a legtöbbet – az Atlético mellett – az Arsenal és a Manchester United érdeklődéséről lehet olvasni.

A madridi klub viszont nem adja fel a magyar megszerzését, hiszen Diego Simeonének komoly problémái vannak a középpályán, amióta Saúl Níguezt kölcsönvette a Chelsea. Az argentin szakember a magyar szerződtetésében látja a megoldást.

Reális esély Szoboszlai megszerzésére nyáron nyílhat az Atleti vezetőségének, amelynek az lenne az elképzelése, hogy a jelenleg kölcsönadott Saúl (Chelsea) illetve Álvaro Morata (Juventus) eladásából lenne megoldható a Szoboszlai-üzlet finanszírozása.

Borítókép: Budapest, 2021. november 12. A gólszerző Szoboszlai Dominik (j) a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Magyarország-San Marino mérkőzésen Budapesten, a Puskás Arénában 2021. november 12-én. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak