Musorujsag
Élő Eredmények

Az UEFA három meccsről eltiltotta Fekirt, így a Ferencváros elleni EL-mérkőzést kihagyja

Az UEFA három meccsről eltiltotta Fekirt, így a Ferencváros elleni EL-mérkőzést kihagyja

m4sport.hu | Szerző: Romao André
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) három mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a Betis francia támadóját, Nabil Fekirt, aki a Bayer Leverkusen ellen november 4-én megrendezett Európa-liga mérkőzés hajrájában nyakon ragadta az ellene szabálytalankodó Kerem Demirbayt. Tettéért a mérkőzésen piros lapot kapott, a szövetség viszont annyira súlyosnak tartotta, hogy nem csupán egy EL-meccstől tiltotta el.

Nabil Fekirt, a Real Betis labdarúgóját három mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta az UEFA fegyelmi bizottsága. Ennél súlyosabb eltiltást nem is kaphatott volna tettéért a szövetség szabályzata alapján, egy azonnali piros lapért.

A 2021. november 4-én megrendezett Bayer Leverkusen-Real Betis Balompié mérkőzés ráadásában – a meccs 4-0-s hazai győzelemmel ért véget -, az őt elkaszáló Demirbayt – aki ugyancsak pirosat kapott szabálytalanságáért – nyakon ragadta, az angol Antony Taylor pedig hezitálás nélkül kiállította ezért.

Az UEFA szankciójának köszönhetően Manuel Pellegrini, a spanyol csapat vezetőedzője nem számíthat egyik legjobb játékosára a Ferencváros illeve a Celtic elleni EL-mérkőzéseken, ahogyan a sevillaiak továbbjutása esetén az első mérkőzésen sem az EL-ben vagy a Európai Konferencia-ligában.

A zöld-fehérek vezetősége még fellebbezést nyújthat be a döntés ellen.

A G csoportban a Leverkusen 10 ponttal első, a Betis 7 ponttal második, a Celtic 6 ponttal harmadik, az utolsó Ferencvárosnak négy kör után nincs pontja. Az már eldőlt, hogy a magyar csapaton kívül a másik három együttes folytathatja nemzetközi kupaszereplését februárban, csak még azt nem tudni, hogy melyik sorozatban. Az első és a második az El-ben marad, a harmadikat átsorolják a Konferencia-ligába.

Borítókép: Nabil Fekir (középen) (Fotó: EPA/SASCHA STEINBACH)

További tartalmak