Musorujsag
Élő Eredmények
×

A PSG tárgyalásokat kezdeményezett Zidane-nal

A PSG tárgyalásokat kezdeményezett Zidane-nal

m4sport.hu | Romao André
A spanyol Mundo Deportivo számolt be arról, hogy a Paris Saint-Germain vezetősége már felvette a kapcsolatot a Real Madrid korábbi sikeredzőjével, Zinedine Zidane-nal, mert a párizsi klubnál nincsenek megelégedve a csapatot dirigáló argentin vezetőedző, Maurício Pochettino munkájával. Irányításával nem elég meggyőző a csapat játéka és képtelen kezelni egy sztárokkal teli öltözőt.

Az elmúlt hónapokban Zinedine Zidane neve több klubbal kapcsolatban felmerült, de a legtöbbet a Manchester Uniteddel kapcsolatban emlegették, ahova a Vörös ördögök sztárja, Crstiano Ronaldo igyekezett beajánlani a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes edzőt.

Ugyancsak emlegették a katari válogatott szövetségi kapitányi posztjával kapcsolatban, de az országnak van egy másik nagy érdekeltsége, a Paris Saint-Germain, ahol szintén szívesen látnák. A klub a hírek szerint már el is kezdte a tárgyalásokat a 49 éves franciával, abban a reményben, hogy a kedvükért reaktivizálja magát.

Arról már régóta hallani, hogy Zidane egyik nagy álma, hogy egyszer a francia labdarúgó-válogatottat irányítsa, de erre a közeli jövőben nincs túl sok esélye, várnia kell a megfelelő pillanatra. Mindeközben Párizsban megkezdték az ostromot, hogy a francia labdarúgás egyik legnagyobb ikonja hazatérjen és a PSG kispadjára üljön.

A felvetés már azért is elgondolkodtató, mert Messiék a Ligue 1-t tíz pontos előnnyel vezetik, a Bajnokok Ligájában az A csoportban továbbjutást jelentő helyen állnak, amely nincs is különösebb veszélyben, vagyis ezek alapján nem lenne különösebb oka a vezetőségnek arra, hogy leváltsa Pochettinót. Azt kifogásolják az argentinben, hogy képtelen menedzselni a szátokkal teletűzdelt öltözőt, a csapat játéka pedig nem olyan gördülékeny és látványos, mint ahogyan azt remélték egy ilyen hihetetlenül erős kerettel.

A PSG már nyáron felvetette a kapcsolatot Zidane-nal, hogy a Parc des Princesbe csábítsa, de akkor inkább csak tapogatózás zajlott, de francia lapokra is hivatkozva az MD arról ír, hogy a klub hamarosan konkrét ajánlatot tesz az asztalra. Az egyeztetések már megkezdődtek, a PSG olyan ajánlattal állna elő, amelyet képtelenség lenne elutasítani.

Borítókép: epa09127885 Real Madrid's head coach Zinedine Zidane reacts during the Spanish LaLiga soccer match between Real Madrid and FC Barcelona at Alfredo di Stefano stadium in Madrid, Spain, 10 April 2021. EPA/JUANJO MARTIN

További tartalmak