Musorujsag
Élő Eredmények
×

Benzemát bűnösnek találták a szexvideó-ügyben, felfüggesztett börtönbüntetést kapott

Benzemát bűnösnek találták a szexvideó-ügyben, felfüggesztett börtönbüntetést kapott

m4sport.hu | Romao André
Bűnösnek találták a Real Madrid és a francia labdarúgó-válogatott csatárát, Karim Benzemát, mert egy szexvideóval csoportosan elkövetett zsarolásban vett részt egy másik futballistával, Mathieu Valbuenával szemben.

A bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a 33 éves labdarúgóra, emellett 75 ezer eurós pénzbüntetés befizetésére kötelezte.

Benzema egyike volt annak az öt embernek, akiket az elmúlt hónapban bíróság elé állítottak a 37 éves Mathieu Valbuenával szembeni zsarolási kísérlet ügyében.

A botrány megdöbbentette a francia futballtársadalmat, az eset kirobbanásakor mindkét labdarúgót kitették a francia válogatottból.

Az eset 2015-ben robbant ki, amikor Valbuenával állítólagos zsarolók felvették a kapcsolatot egy szexuális jellegű videofelvétel miatt.

Az egész azzal kezdődött, hogy Valbuena megkérte az egyik marseille-i ismerősét, Axel Angot, hogy az új mobiljába mentsen át a régiből intim jellegű kis videókat, képeket. Az illető később Mustapha Zouaouival együtt megfenyegette a labdarúgót, hogy nyilvánosságra hozza a tartalmakat.

A zsarólók később felvették a kapcsolatot Benzema egyik gyerekkori barátjával, Karim Zenatival, hogy közvetítő legyen az ügyben. Így merült fel Valbuenában, hogy a Real Madrid csatárának is a zsaroló társaság tagja lehet.

Benzemát konkrétan azzal vádolják, hogy tanácsot adott barátjának, Zenatinak, hogyan tárgyaljon közvetlenül Valbuenával.

A 33 éves futballista ügyvédje már bejelentette, hogy fellebbezést nyújtanak be az ítélettel szemben.

Borítókép: Karim Benzema E(Fotó: PA-EFE/KIMMO BRANDT)

További tartalmak