Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szalai Attila ügynökével újra tárgyalt a Chelsea, januárban szerződtetné a klub

Szalai Attila ügynökével újra tárgyalt a Chelsea, januárban szerződtetné a klub

m4sport.hu | Romao André
A Football Insider információi szerint a Chelsea illetékesei Londonban tárgyaltak a magyar válogatott és a török Fenerbahce védőjének, Szalai Attilának az ügynökével, januári átigazolásával kapcsolatban.

A Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea januárban megerősítené védelmét, függetlenül attól, hogy Thomas Tuchel csapatának hátsó alakzata elképesztően teljesít. A Premier League-ben 12 meccsen mindössze 4 gólt kapott, a BL-ben pedig 5 mérkőzésen mindössze egyet.

A klub vezetősége azzal számol, hogy a tél folyamán elveszíti egyik alapemberét a védelemben, a német Antonio Rüdigert, őt szeretné pótolni a klub Szalai Attilával, írta a Football Insider egy a csapathoz közeli forrásra hivatkozva.

A magyar hátvédnek 2025 nyaráig érvényes a szerződése a Fenerbahcével, amely elégedett teljesítményével és csak megfelelő ajánlat esetén hajlandó elengedni. A londoni klub vezetői már puhatolóztak az összeget illetően, nem kizárt, hogy 20 millió fontért elcsábíthatnák a játékost.

A Chelsea német menedzsere, Thomas Tuchel azért is erőlteti, hogy télen topszinten teljesítő hátvéd érkezzen, mert Rüdiger mellett nem kizárt, hogy Andreas Christensenre és Thiago Silvára sem számíthat a közeli jövőben – előbbi kelendő a piacon, utóbbi 37 éves.

Hogy mekkora szerepe lehet Lőw Zsoltnak abban, hogy Szalai a londoni klubnál folytassa, nem tudni, de a szigetországban arról írnak, hogy Tuchel már régóta figyeli a magyart, így láthatta az angolok elleni 1-1-re végződött vb-selejtezőn is, ahol megerősítést kapott a védő szerződtetésével kapcsolatban.

Borítókép: Szalai Attlia (balra) (Fotó: EPA/Andrzej Lange)

További tartalmak