Musorujsag
Élő Eredmények

Ancelotti filozófiája arról, hogy érdemes a játékosok képességeit kihasználni

Ancelotti filozófiája arról, hogy érdemes a játékosok képességeit kihasználni

m4sport.hu | Szerző: Romao André
Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője az olasz Corriere dello Sportnak adott interjút, amelyben többek között arról is beszélt, hogy egy edző sosem ragaszkodhat tíz körömmel az elképzeléseihez, a legfontosabb az, hogy felmérje, milyen játékosokkal kell dolgoznia egy keretben, és a taktikát úgy kell kialakítani, hogy azzal az erősségeiket sikerüljön előtérbe helyezni.

„Az az intelligens edző, aki a játékot a játékosai képességeihez idomítja. Idiótának tartanám magam, ha mondjuk egy olyan támadót, mint Vinícius Júnior, akinek egy motor van beépítve a lábába nem a kontrajátékhoz használnám. A másik, akit még említhetek, Cristiano Ronaldo (korábban edzője volt a portugálnak az olasz mester). Az ő esetében olyan megoldást kell találni, amellyel a labdát el kell hozzá juttatni, nem pedig fordítva. Ugyanez a helyzet Ibrahimoviccsal” – magyarázta Ancelotti.

„Számomra két típusú játékos létezik: az egyik, aki döntőtényező lehet egy mérkőzésen, a másik az, aki képes sokat futni. Nem hiszek az olyan ideológiákban, mint a guardiolizmus vagy a sarrizmus. Én a csapatok arculatában hiszek” – mondta a tapasztalt, 62 éves edző.

Borítókép: Karim Benzema és Carlo Ancelotti (Fotó: EPA/JUANJO MARTIN)

További tartalmak