Musorujsag
Élő Eredmények

Edzője és rutinos csapattársa is Lewandowskinak adná az Aranylabdát

Edzője és rutinos csapattársa is Lewandowskinak adná az Aranylabdát

mti
Robert Lewandowskit, a Bayern München lengyel csatárát, 2020 legjobbjának választották a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél. Edzője, Julian Nagelsmann szerint ő érdemelné meg a legjobban az Aranylabdát, amelynek győztesét hétfőn hirdetik ki Párizsban.

„Úgy gondolom, a világon egyetlen olyan futballista sincs, aki jobban megérdemelné nála. – mondta játékosáról a tréner. – Azon túl, hogy rendkívül góléhes, hihetetlen a hozzáállása ehhez a sportághoz.”

Lewandowski csapattársa, Thomas Müller is úgy véli, hogy csak egyvalaki nyerheti idén a díjat, akinek idén egy kisebb elismerésben már volt része.

„Lewynek kell kapnia, ez egyértelmű. Abszolút kiérdemelte” – fogalmazott a játékos.

A 33 éves lengyel támadó az előző szezonban 41 találattal megjavította a legendás Gerd Müller megdönthetetlennek tartott rekordját a Bundesligában, a jelenlegi idényben pedig 20 tétmeccsen már 25 gólján jár. Az Ajaxot erősítő Sébastien Hallerrel együtt vezeti a Bajnokok Ligája góllövőlistáját.

A France Football tavaly – a pandémia miatt – nem osztotta ki az Aranylabdát, amelyet azt megelőzően 1956 óta minden évben átadtak. A rekorder az FC Barcelonától a Paris Saint-Germainhez igazolt argentin sztár, Lionel Messi, aki hat alkalommal érdemelte ki a díjat.

Borítókép: Robert Lewandowski (Fotó: EPA/PHILIPP GUELLAND)

További tartalmak