Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bielsa: Kétségeim vannak a profi futball jövőjét illetően

Bielsa: Kétségeim vannak a profi futball jövőjét illetően

m4sport.hu | Romao André
Egyszerű sajtótájékoztatónak indult, amelyen végül Marcelo Bielsa, a Leeds United argentin menedzsere kemény gondolatokat fogalmazott meg, amelyek - talán nem is annyira burkoltan - a sportág vezetői felé lehettek címezve. A 66 éves szakember kifogásolja, hogy a labdarúgás évről évre egyre erőteljesebben elüzletiesedik, a játékosokat a profit növelése érdekében teljesen kifacsarják, miközben a minőség folyamatosan romlik.

Az argentin szakember, Marcelo Bielsa korábban azt említette, hogy véleménye szerint fizikálisan a Premier League színvonala ebben a szezonban érezhetően romlott. A Leeds United kedden a Crystal Palace-szel játszik az angol bajnokságban, de a meccset felvezető sajtótájékoztató egy idő után már nem a bajnokiról szólt, hanem az említett felvetésről, hogy miért érzi így a 66 éves edző.

“Nem tudnám pontosan megfogalmazni. Őszintén szólva, bármi, amit mondanék, inkább csak feltételezés lenne, magam sem vagyok teljesen biztos az elképzelésemben. Az viszont egyértelmű, hogy a versenynaptár már hihetetlenül telített, és teljes mértékben fittyet hány a mérkőzésekre való készülés felépítésére. Pontosan ezért vannak kétségeim a profi futball jövőjét illetően, mert folyamatosan áruba bocsájtják, miközben maga a termék egyre csak romlik. Úgy képzelik, hogy több mérkőzést próbálnak eladni, anélkül, hogy figyelembe vennék azt, hogy a játékosok körülményei megfelelőek-e ahhoz, hogy jobb eredményeket mutassanak fel. A Premier League-játékosok fele a világbajnokságon is ott lesz. A bajnokság maga tíz nappal a világbajnokság előtt ér véget. A világbajnokság számít a legkívánatosabb terméknek a labdarúgásban, a futballistáknak és az edzőknek is a nemzeti csapatokban, ugyanakkor a létező legkevesebb lehetőséget kapják arra, hogy megfelelően készítsék fel a csapatot, ami kizárólag egyetlen eredménnyel párosul, hogy a meccsek csak egyre rosszabbak lesznek” – fogalmazta meg véleményét Bielsa, egyértelműen a labdarúgók és a sportág védelmében.

Borítókép: Marcelo Bielsa (Fotó: EPA/Facundo Arrizabalaga)

További tartalmak