Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Barcelona nyáron vinné a Chelsea védőjét

A Barcelona nyáron vinné a Chelsea védőjét

m4sport.hu | Romao André
Xavi Hernándeznek, a Barcelona vezetőedzőjének borzasztóan nehéz feladata, hogy felépítse a jövő csapatát úgy, hogy a klub korábbi vezetése a csőd közeli állapotban adta át a stafétát az új elnöknek, Joan Laportának.

Lassan egy hónapja nevezték ki a Barca edzőjének Xavit, akinek gyorsan kellett szembesülnie a ténnyel, hogy a kézhez kapott keret nem megfelelő ahhoz, hogy álmát teljesítse, hogy a katalán klub régi fényében ragyogjon. Ő és a klub vezetése lázasan dolgozik azon, hogy megoldást találjon, hogy igazoljanak minőségi játékosokat úgy, ingyen vagy minimális kiadásért.

Ennek ellenére az eredményekre nem panaszkodhat a klub vezetőse, hiszen az új edző eddig három meccsen vezette a csapatot, két győzelemmel (Espanyol, Villarreal – La Liga) és egy döntetlennel (Benfica – Bajnokok Ligája). A játék viszont hagyott némi kívánnivalót maga után, jelezve, hogy komolyan át kell alakítani a csapatot.

Folyamatosan olvasni arról, hogy kik azok a játékosok, akiket a katalánok figyelnek, elsősorban a támadó szekcióra kihegyezve, most egy új játékos merült fel, ezúttal a védelemben, annak is a jobboldalán, Sergino Dest helyére, aki közel sem győzte meg Xavit arról, hogy helye van a keretben.

A Chelsea jobboldali védőjének – és csapatkapitányának – júniusban jár le szerződése, a londoni klub már felajánlotta neki szerződése hosszabbítását, amit meg is fontol a 32 éves spanyol, de egyelőre nem szentesítette a papírt az aláírásával, mert közben figyelemmel kíséri, mi zajlik az átigazolási piacon.

Azpilicuetát már korábban is figyelte a katalán klub, de most esélyét látja annak, hogy a szorult időkben jutányosan szerezhetné meg. Dest a jelek szerint nem opció Xavi számára, inkább Minguezának, vagy Sergi Robertónak ad lehetőséget azon az oldalon három belső védőt alkalmazva, ami viszont hosszú távon nem elképzelése az edzőnek.

Kihasználva a jó kapcsolatot a klub reaktivizálta a 38 éves brazil Dani Alvest, aki nyilván nem egy hosszútávú megoldás.

Ami a januári játékospiacot illeti, esélyes, hogy a katalánoknak sikerül megszerezni a Manchester City 21 éves spanyol szélsőjét, Ferran Torrest. A Mundo Deportivo szerdán délelőtt számolt be arról, hogy a két klub álláspontja egyre jobban közelít egymáshoz, nem kizárt, hogy a tél folyamán sikeresen zárulhat az üzlet.

Az biztos, hogy a klub vezetésének és Xavinak temérdek dolga lesz az elkövetkező két átigazolási időszakban.

Borítókép: Cesar Azpilicueta és Paulo Dybala (Fotó: EPA/Facundo Arrizabalaga)

További tartalmak