Musorujsag
Élő Eredmények

Guardiola megdöntötte Klopp csúcsát, Bielsa legnagyobb vereségébe szaladt bele

Guardiola megdöntötte Klopp csúcsát, Bielsa legnagyobb vereségébe szaladt bele

m4sport.hu | Szerző: Romao André
Kedden a Premier League 17. fordulójában az éllovas Manchester City nem kegyelmezett a Leeds Unitednek és 7-0-s győzelmet aratott, megerősítve helyét a tabella élén, feladva a feladatot az üldöző Liverpoolnak és Chelsea-nek. A vert Pávák argentin edzője, Marcelo Bielsa edzői pályafutásának legnagyobb vereségét szenvedte el, ráadásul egykori tanítványától és csodálójától, Pep Guardiolától.

Kedden este Pep Guardiola csattanós választ adott a kritikusoknak, akik értetlenül álltak a spanyol edzői felfogása mellett, hogy nem alkalmaz a pályán klasszikus kilencest. A hét rúgott gól a Leeds ellen tökéletesen bizonyította, hogy a szisztémájának nincs szüksége arra, hogy kifejezetten egy játékosra hegyezzék ki a támadások végét: szélsők, középpályások és védők szállították a gólokat, még az is belefért, hogy az elmúlt időszakban kirobbanó formában játszó Bernardo Silva még csak be sem talált.

A hét találatnak köszönhetően Guardiola Premier League-csúcstartó lett, hiszen neki volt szüksége a kiírás történetében a legkevesebb mérkőzésre, hogy elérje az 500 gólt. Az eddigi rekorder a Liverpool német sikeredzője, Jörgen Klopp volt 234 meccsel.

Míg a Citynél Guardiola örülhetett csúcsának, a másik oldalon Bielsa búsonghatott, elszenvedve legnagyobb vereségét 34 éves pályafutása során, ahogyan a Leeds sem kapott ki még ennyire a Premier League-ben. 1979 óta ez az első alkalom, hogy a Pávák hét gólt kaptak, akkor az Arsenal robogott át a csapaton a ligakupában.

Az általában kellemetlen ellenfélnek számító Leeds ezzel a zakóval nehéz helyzetbe került, mert a bajnokság 16. helyén áll 16 ponttal, mindössze öttel többet gyűjtve, mint a már kieső helyen tanyázó Burnley, amely viszont két meccsel kevesebbet játszott.

Borítókép: Mester és tanítvány: Marcelo Bielsa és Pep Guardiola (Fotó: EPA/Peter Powell)

További tartalmak