Musorujsag
Élő Eredmények

Nem állnak le a szaúdiak: a Newcastle után egy olasz élcsapatot is megvásárolnak

Nem állnak le a szaúdiak: a Newcastle után egy olasz élcsapatot is megvásárolnak

m4sport.hu | Szerző: Romao André
Az amerikai International Business Times információi szerint az angol Newcastle Unitedet októberben megvásárló szaúd-arábiai állami befektetési alap a jelenleg a Serie A-t vezető Intert is megszerezte. Az egyezség megszületett, a bejelentés a napokban várható.

Azok után, hogy a Newcastle Unitedbe 350 millió eurót fektetett, így az angol klub 80 százalékát tulajdonolja, a Public Investment Fund (PIF) újabb erőteljes lépéssel véteti észre magát a futball világában. Ezúttal az olasz Inter a célja. Az International Business Times arról számolt be, hogy a szaúdi állami befektetési alap az elkövetkező napokban lezárja tárgyalásait, és egymilliárd dollárért megvásárolja a kínai tulajdonban lévő, a Serie A-t vezető klubot. Az egyezség már megszületett a felek között, csupán alá kell írni a dokumentumokat.

A Suning Holdings Group 2016-ban szerezte meg a tulajdonjogát az Internek, amelynek tizenegy szűk esztendő után az elmúlt szezonban sikerült megnyerni az olasz bajnokságot. Pénzügyi szempontból viszont nem nevezhető sikeresnek a vállalkozás, ráadásul a koronavírusjárvány sem segített, hiába a bajnoki cím, a szezon folyamán közel 250 millió eurós vesztesége volt a klubnak.

Ekkora kiesést nem bírtak el a klub vezetői, nem véletlen, hogy a nyár folyamán olyan játékosokat értékesítettek, mint Achraf Hakimi és Romelu Lukaku.

A komoly deficit arra késztette a klub tulajdonosait, hogy eladják a klubot, potenciális vásárlót viszont sokáig nem találtak. A megoldást végül a tőkeerős PIF jelentette, amelynek a Szarkák megszerzése után az Interbe való befektetés is belefér.

Feltételezhetően az újév elején jelentik be a tulajdonosváltást az olasz bajnoknál.

Arról is hallani, hogy a szaúdi befektetési alap nem akar megállni a Newcastle és az Inter megszerzésével, a következő célpont a francia élvonalban szereplő Olympique Marseille lehet.

Amennyiben valóban igazak az IBT információi, az olasz labdarúgásnak a Juventus után új egyeduralkodója lehet, de az európai porondon is komoly kihívója lehet a legnagyobb, legtehetősebb kluboknak.

Borítókép: Inter Milan (Fotó: EPA/MATTEO BAZZI)

További tartalmak