Musorujsag
Élő Eredmények

A Liverpool-legenda beleszállt Lukakuba a Chelsea védelmében

A Liverpool-legenda beleszállt Lukakuba a Chelsea védelmében

m4sport.hu | Szerző: Romao André
Romelu Lukaku és a Chelsea menedzsere, Thomas Tuchel között elmérgesedett a viszony. A német edző nem is nevezte belga csatárát a Liverpool elleni rangadóra megnyilvánulásai alapján a 28 éves futballista további meccseket fog kihagyni, még az is megtörténhet, hogy elhagyja a londoni klubot.

Romelu Lukaku egy nyilatkozatában elégedetlen hangnemet ütött meg, kijelentette, hogy nem érzi jól magát a Chelsea-ben, nem fekszik neki az edző, Thomas Tuchel játékszisztémája, szívesen visszatérne korábbi klubjához, az olasz Interhez.

Kisebb nyilatkozatcsata alakult ki játékos és a tréner között, aki végül azt a döntést is meghozta, hogy a Liverpool elleni nagy rangadóra nem nevezi Lukakut.

Graeme Souness, a Liverpool legendás középpályása, aki jelenleg szakkommentátorként dolgozik, teljes mértékben egyetértett a német edző döntésével, véleménye szerint megengedhetetlenek az ilyen megnyilvánulások egy csapat életében.

„Ő már 29 (csak 28) éves, nem 19, ezért tökéletesen tisztában kellene lennie azzal, hogy egy ilyen nyilatkozat hatalmas károkat okozhat a klubnak. Ez olyan, mintha bemenne az öltözőbe és azt mondaná a többi játékosnak, <tudjátok, én nem akarok többé veletek lenni>. Ez megengedhetetlen” – fakadt ki a 68 éves szakember, aki aktív játékosként 59-szer húzta magára a skót válogatott mezét.

Valóban, az öltözői hangulatra is kihathat a belga megnyilvánulása, de gazdaságilag is nagy károkat okozhat a klubnak, amely nyáron 115 millió euróért vette a csatárt az Intertől, amennyiben távoznia kell, erősen kétséges, hogy veszteség nélkül tudná értékesíteni.

A Liverpool elleni döntetlen után Tuchel elmondta a BBC-nek, mi a helyzet a belgával kapcsolatban.

„Hétfőn tartunk egy megbeszélést, amelyen megszületik a döntés a jövőjéről. Ő a mi labdarúgónk, és mi mindig megvédjük a játékosainkat. Számára is van visszaút. Először tisztáznunk kell a szituációt, nem szabad engednünk a média nyomásának. Meg kell értenünk, mit mondott, és miért mondta” – mondta a 48 éves edző.

Borítókép: Thomas Tuchel és Romelu Lukaku (EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA)

További tartalmak