Musorujsag
Élő Eredmények
×

Novothny nagy célokért küzdő klubba vágyott, ezért igazolt az Anorthosziszhoz

Novothny nagy célokért küzdő klubba vágyott, ezért igazolt az Anorthosziszhoz

m4sport.hu
Novothny Soma hétfőn a német labdarúgó-bajnokságban újonc VfL Bochumtól a ciprusi élvonalban szereplő Anorthoszisz Famagusztához igazolt. A 27 éves csatár elégedett döntésével és a Cipruson tapasztaltakkal érkezése után.

A 27 éves magyar csatár, Novothny Soma megelégelte, hogy a német Bochum csapatánál nem kap elég lehetőséget, ezért a ciprusi Anorthoszisz Famaguszta csapatához szerződött.

„Eddig csak pozitív benyomásaim vannak. Két napja érkeztem, másnap túlestem az orvosi vizsgálatokon és alá is tudtam írni. Eddig két edzésen vettem részt. A csapat felével eddig nem tudtam találkozni, mert tíz játékosnak pozitív lett a PCR-tesztje, ezért tizenegyen edzettünk. Remélem, hogy minél gyorsabban meggyógyulnak a többiek, és teljes csapattal tudjuk folytatni a bajnokságot” – kezdte Novothny.

Arról. hogy miért döntött úgy, elhagyja a Bundesliga-újonc Bochumot egy ciprusi csapat kedvéért, a következőt mondta.

„Úgy éreztem, egy olyan csapatban szeretnék játszani, ahol megbecsülnek, és első számú csatár lehetek. Másfél évig szó nélkül tettem a dolgomat és megküzdöttem minden percért és lehetőségért. Talán a Hoffenheim elleni mérkőzés után egy kicsivel több lehetőséget vártam, de utána sem éreztem, hogy olyan nagyot változott volna a helyzetem a csatársorban sőt, utána újra harmadik számú csatár lettem a Bochumban. Ezért azt éreztem, ha van olyan lehetőség, ahol első számú csatár lehetek, és nagy klubról van szó, amely nagy célokért küzd, mint az Anorthoszisz, amely kupagyőzelemért, bajnoki címért és azért küzd, hogy a nemzetközi porondon indulhasson, engem száz százalékig meggyőztek. Alig vártam, hogy csatlakozhassak a klubhoz” – érvelt a 27 éves magyar támadó.

Borítókép: Novothny Soma (Forrás: Anorthosis - Twitter)

További tartalmak