Musorujsag
Élő Eredmények

Pogba nyáron a PSG-be igazolhat

Pogba nyáron a PSG-be igazolhat

m4sport.hu | Szerző: Romao André
A francia Paul Pogbának június 30-án jár le a szerződése a Manchester Uniteddel, így bármilyen klubbal tárgyalhat és szabadon dönthet arról, hol folytatja pályafutását. A párizsi L'Équipe szerdán arról számolt be, hogy a 89-szeres francia válogatott középpályás hazatérhet és nyáron a Paris Saint-Germain csapatához igazolhat.

A L’Équipe szerint már az elmúlt nyáron is komolyan érdeklődött Pogba iránt, de akkor nem sikerült érdemi lépést elérni a játékos megszerzéséért.

„A PSG érdeklődése, amely már tavaly nyáron is megvolt, tény, ráadásul kölcsönösségen alapul” – fogalmazta a L’Équipe, amely hozzátette, hogy nagyon nagy az esélye annak, hogy a válogatott játékos nyáron Manchesterből Párizsba költözik.

A Manchester United és Pogba között a hosszabbítási tárgyalások megrekedtek, miután az álláspontok nem közelítettek, így jelen állás szerint biztosra vehető, hogy a 28 éves játékos távozik a Vörös Ördögöktől.

Tovább nehezíti a szituációt, hogy Pogba novemberben a válogatott összetartását megsérült és azóta sem lépett pályára, ezért már a klub és Ralf Rangnick sem ragaszkodik hozzá.

Pogba 2016 augusztusában 105 millió euróért érkezett a Juventustól, ráadásul az angol klubnak ügynöke, Mino Raiola jutalékát és a futballista magas fizetését is állnia kellett a Unitednek.

A német edző, Ralf Rangnick elég egyértelműen fogalmazott Pogbával kapcsolatban.

„Nem azt mondom, hogy nem érdemelné meg, hogy megtartsák, de a játékosoknak alapvetően akarniuk kell, hogy a klubnál maradjanak és ott akarjanak játszani. Ha egy játékos nem akar egy olyan klubnál játszani, mint a Manchester United, nincs különösebb értelme annak, hogy győzködjék, hátha megváltoztatja a véleményét. Ez egy hatalmas klub, fantasztikus szurkolókkal, ezért senkinek sem kell leállnia magyarázni, hogy miért érdemes itt maradni” – mondta a 63 éves szakember.

Borítókép: EPA/Peter Powell

További tartalmak