Musorujsag
Élő Eredmények
×

A koronavírus szövődményeként szívizomgyulladása van a Bayern szélsőjének

A koronavírus szövődményeként szívizomgyulladása van a Bayern szélsőjének

m4sport.hu | Romao André
A Bayern München balhátvédjének Alphonso Daviesnek pozitív lett a koronavírus tesztje, amiért már korábban elkülönítették a csapattól, pénteken kiderült, hogy a fertőzés szövődményeként szívizomgyulladása van a 21 éves játékosnak.

A Bayern München balhátvédjét, Alphonso Daviest szívizomgyulladásra utaló jelek miatt újra elkülönítették a csapattól, miután már megfertőződött a koronavírussal.

Ezt a csapat edzője, Julian Nagelsmann jelentette be, aki hozzátette, hogy a 21 éves kanadai az elkövetkező hetekben biztos nem léphet pályára. A vezetőedző az ultrahangos vizsgálatra hivatkozva azt mondta, hogy Davies állapota nem “drámai”.

A bajor klub még a múlt héten jelentette be, hogy Davies covid-tesztje pozitív lett, majd a karantén után szerdán újra edzésbe állt. Ugyanakkor az alaposabb orvosi vizsgálatok kimutatták a szövődményt, ezért az edző és a klub vezetés is azt a döntést hozta meg, hogy a légiós nem folytathatja az edzéseket a csapattal.

A labdarúgó állapotát, remélt javulását a csapat orvosai folyamatosan megfigyelik az előttünk álló hetekben, bár már megerősítették, hogy a gyulladás enyhének mondható.

A Covid-fertőzés miatt megtizedelt Bayern München vereséggel kezdte az évet, múlt pénteken – amikor kilencen hiányoztak – 2-1-re kapott ki otthon a Borussia Mönchengladbachtól.

A korábban pozitív tesztet produkáló játékosok közül a héten már többen bekapcsolódtak a keret munkájába, de még egyikük állapota sem százszázalékos. Manuel Neuer visszatérhet a kapuba, a többiek szerepeltetése viszont még nem aktuális, Nagelsmann szerint arra, hogy kezdjenek, vagy érdemi időt játsszanak, kicsi az esély.

A második helyezett Borussia Dortmundot hat ponttal megelőző bajor csapat Kölnben játszik szombaton.

Borítókép: Alphonso Davies (balra) (EPA/PHILIPP GUELLAND)

További tartalmak