Musorujsag
Élő Eredmények
×

Esterházy Mátyás: Schäfer András meghatározó játékos lehet a Bundesligában

Esterházy Mátyás: Schäfer András meghatározó játékos lehet a Bundesligában

MTI, m4sport.hu | Kun Dániel
Esterházy Mátyás, Szoboszlai Dominik ügynöke továbbá azt mondta, hogy Schäfer András után további magyar játékosok kerülhetnek a német labdarúgó-bajnokságba.
Esterházy Mátyás játékosügynök az M1 aktuális csatornának nyilatkozott Schäfer András klubváltásával kapcsolatban.

Pénteken jelentették be, hogy a 22 éves szombathelyi származású futballista a Bundesligában jelenleg ötödik helyen álló Union Berlinben folytatja pályafutását. A középpályást a tavalyi év legjobbjának választották Magyarországon.

„Hetekig egyeztettünk, és nagyon örülök, hogy olyan megállapodás jött létre, amelyben minden fél a játékos érdekeit tartotta szem előtt” – nyilatkozott szombaton az átigazolás létrejöttében segédkező Esterházy Mátyás az M1 aktuális csatornának. – „Ez persze elsősorban Andris érdeme, aki olyan teljesítményt nyújtott, hogy most azt mondom, nagyon nagy eséllyel meghatározó játékos lehet majd a Bundesligában.”

A menedzser hangsúlyozta: a már külföldön játszó futballisták sikerei, teljesítménye miatt sokkal nagyobb bizalommal fordulnak a magyar játékosok felé az európai top-bajnokságok.

„Ezen belül úgy látom, hogy a német Bundesliga nagyon jó terep lehet a fiatal, de már tapasztalt játékosainknak, akik szeretnék meglépni a következő lépcsőfokot a karrierjükben. Ezért remélem, és nagyon bízom abban, hogy a jövőben több ilyen transzferre is sor kerülhet” – fogalmazott Esterházy Mátyás.

Hozzátette: több olyan játékos is van a fejében, akiben „benne van ez a potenciál”, ilyen Bolla Bendegúz (kölcsönben a Grasshoppersnél a Wolverhamptontól), Gruber Zsombor (Basel) vagy Senkó Zsombor (Juventus).

A játékosügynök nyilatkozott Szoboszlai állapotáról is, mint mondta, a lába rendben van, majd kiderül, hogy ez vasárnap hány játékpercet jelent az RB Leipzigben, amely a VfL Wolfsburgot fogadja a bajnokságban.

Schäfer érkezésével újra hat magyar labdarúgó van a Bundesligában: a Leipzigben Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai, a Freiburgban Sallai Roland, a Mainzban pedig Szalai Ádám.

Borítókép: fc-union-berlin.de

További tartalmak