Musorujsag
Élő Eredmények

A németek többsége nem szeretné, ha enyhítenének a korlátozásokon a Bundesligában

A németek többsége nem szeretné, ha enyhítenének a korlátozásokon a Bundesligában

MTI
Egy közvélemény-kutatás szerint a németek többsége nem szeretné, hogy a jelenleginél több szurkolót engedjenek be a stadionokba a labdarúgó-bajnokság találkozóira.

 

A felmérés szerdán közzétett eredményei szerint a megkérdezettek 57 százaléka támogatja a legutóbbi kormányzati döntéseket a témában, s csupán 29 százalék szeretné, ha több néző lehetne az arénákban. A német kormány és a tartományok hétfőn állapodtak meg arról, hogy nem változtatnak a jelenlegi szabályokon. A koronavírus-járvány felfutása miatt hozott korlátozások előreláthatólag február elejéig maradhatnak érvényben.

Amíg a közvélemény támogatja a kormány hétfői döntését, addig a Bundesligában szereplő klubok egy része élesen kritizálta azt, mondván, hogy a kulturális eseményekre enyhébb szabályok érvényesek, még azokra is, amelyek beltériek. A Borussia Dortmund ügyvezetője, Hans-Joachim Watzke például azt sem zárta ki, hogy jogi útra tereljék az ügyet.

A nézőket kizáró rendelkezések ugyanakkor nem minden tartományban azonosak. Bajoroszágban például a Bayern München engedélyt kapott arra, hogy a következő meccsére 10 ezer szurkolót beengedjen, azok után, hogy december óta zárt kapuk mögött kellett rendeznie találkozóit.

 

Borítókép: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

További tartalmak