Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bolla Bendegúz: Úgy kelek fel reggelente, hogy mindent megteszek a válogatott meghívóért

Bolla Bendegúz: Úgy kelek fel reggelente, hogy mindent megteszek a válogatott meghívóért

m4sport.hu | Kun Dániel
Bolla Bendegúz a 95. percben szerzett újabb gólt a Grasshoppersben a Young Boys elleni mérkőzésen vasárnap este, mellyel csapata döntetlenre mentette az összecsapást. A válogatott védő érthetően nagyon örült, hogy a góljának köszönhetően tartottak otthon egy pontot az ősszel még Bajnokok Ligájában szereplő berni csapat ellen.

A 22 éves védő az M1 aktuális csatornának elmondta, nagy élmény volt az utolsó pillanatokban szerzett gól, mely már a harmadik volt a svájci csapat színeiben. „Nagyon sokszor visszanéztem, még a hideg is kirázott. Örülök, hogy a gólommal sikerült pontot menteni. Leírhatatlan érzés volt, főleg így a hosszabbítás utolsó perceiben, csattanósra sikerült” – nyilatkozta.

A négyszeres válogatott védő úgy érzi, sokat dolgozott azért, hogy újra betaláljon, és ebből energiát tud meríteni a jövőre is: „próbálom minden meccsen kiadni magamból a maximumot, 100 százalékot nyújtani, az a lényeg, hogy úgy jöjjek le a pályáról, hogy mindent megtettem”.

A gólérzékenysége a játékrendszernek is köszönhető – véli Bolla. „A 3-5-2-es formációban elvárás, hogy érkezzek a kapu elé. Volt egy szenzációs beadás bal oldalról, onnantól már csak azon járt az eszem, hogy jól vegyem le a labdát, és sikeresen fejezzem be az akciót. Jól érzem magam ebben a felállásban.”

Meglátása szerint sokat fejlődött, próbál úgy teljesíteni, hogy felhívja magára a figyelmet, célja, hogy a nyáron már az őt kölcsönadó Wolverhamptonban kezdhesse el a felkészülést, „szerintem jó úton haladok”. A szezon kezdete óta folyamatosan kommunikálnak az angolokkal, akik figyelemmel követik a teljesítményét.

Ami a válogatottat illeti, szeretne minél több lehetőséget kapni: „ez nagy részben rajtam múlik. Úgy kelek fel minden nap, hogy ezért mindent megteszek”.

Varga Kevin tavasszal a BL-csoportkörös Young Boysban bizonyíthat. (Fotó: bscyb.ch)

Nemcsak a Grasshoppersben, hanem a vendég Young Boys keretében is láthattunk magyar válogatott labdarúgót. Varga Kevin a télen került a berniekhez, ezúttal viszont nem kapott lehetőséget.

„Svájcban más célokért lehet küzdeni, mint a Kasimpasánál, ahol a kiesés elkerüléséért harcoltunk. Előrelépésnek tekintem, rengeteget tudok itt is fejlődni, maximálisan fogok teljesíteni az edzéseken, hogy minél több lehetőséghez jussak” – fogalmazott az M1-nek.

Hozzátette, nehéz lesz bekerülni a kezdőcsapatba, de „nem lennék itt, ha nem lenne erre esélyem. Bízok magamban, tudom nagyon jól, hogy minden játékpercért meg kell és meg is fogok küzdeni, és amikor megkapom a lehetőséget, azon leszek, hogy góllal, gólpasszal segítsem a csapatot a bajnok cím megszerzésében”.

Nem tudja még, meddig maradhat, hiszen egy sérült játékos helyére érkezett az utolsó pillanatban, a tervek szerint nyáron visszatér a Kasimpasához. A törökökkel már korábban megegyezett, hogy a tavaszt kölcsönben tölti, ezután érkezett a svájciak megkeresése.

A mérkőzés után üzenetben gratulált Bolla góljához: „nyilván nem örültem a góljának, reméljük, a válogatottban is betalál majd. Akkor teljes lesz az öröm számomra is”.

„Nehéz nyarunk és szeptemberünk lesz a válogatottal a Nemzetek Ligája A divíziójában, de a tavaszi találkozókra – ahogy Marco Rossi is említette – sem lehet csak barátságos mérkőzésként tekinteni. A Nemzetek Ligájában a világelittel fogunk játszani, de a szerbek ellen sem lesz könnyű, nem szabad elfelejteni, hogy egyenes ágon jutottak ki a katari világbajnokságra” – így Varga, aki sajnálja, hogy az angolok ellen zárt kapuk mögött kell játszani, de bízik benne, a németek ellen már telt ház előtt léphetnek pályára a Puskás Arénában. Szeretnék megnehezíteni a nagynevű csoportellenfelek dolgát.

A svájci élvonalban 22 fordulót követően a Grasshoppers a hatodik, a Young Boys a második a tabellán.

Borítókép: Bolla Bendegúz (Fotó: gcz.ch)

További tartalmak