Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Jesse Marsch lett a Leeds United edzője

Hivatalos: Jesse Marsch lett a Leeds United edzője

m4sport.hu
Ahogyan azt már korábban is sejteni lehetett, Marcelo Bielsa utódja a Leeds United kispadján Jesse Marsch lett, aki tavaly decemberig a három magyart is foglalkoztató RB Leipzig vezetőedzője volt,

A 48 éves amerikai szakember 2025 júniusáig kötött szerződést a Leeds United csapatával. A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Leipzig előtt a New York Red Bulls és a Red Bull Salzburg csapatát irányította Marsch. 2021 nyarán vette át a lipcsei csapat irányítását, de nem úgy jöttek az eredmények, ahogyan a klub vezetősége elvárta, ezért távozni kényszerült a német csapattól.

Az amerikai edző a vasárnap menesztett Marcelo Bielsa utódja lesz a Páváknál, amint véglegesítik a munkavállalási engedélyt.

A Leeds a 16. helyen áll a Premier League tabelláján, két ponttal a kiesőzóna felett, hat nyeretlenül megvívott találkozó után.

„Örömmel üdvözöljük Jesse-t a klubban, és izgatottak vagyunk, új fejezetbe nyithat a csapat életében” – mondta Victor Orta, a Leeds United sportigazgatója.

Marsch szombaton a Leicester City ellen, idegenben debütál a leedsi kispadon.

Borítókép: Azon a döntőn Jesse Marsch vezette a salzburgiakat. (Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna)

További tartalmak